Gazete Hakimiyet

Havanın bu halini görenler şaşkına döndü

Havanın bu halini görenler şaşkına döndü

İstanbul pazar sabahına yok işte bir havayla uyandı. Söz konusu yağışın yanı sıra gökyüzündeki görüntüler görenleri bir anlık hem korkuttu hem şaşkına çevirdi. Meteoroloji uzmanları ise söz konusu bu durumun nedenini açıklarken yeni bir uyarıda bulundu. İşte detaylar…

Son günlerde yağış beklenmesine rağmen havaların sıcak gitmesi mevsim dengesini iyice bozarken bugün sabah saatlerinde İstanbul’da ortaya çıkan görüntüler yağmurun habercisi olarak nitelendirildi. Sabah saatlerinde güne yağışla uyanan İstanbullular aynı zamanda gökyüzünde beliren bulutları görünce tedirgin oldu. Meteoroloji uzmanları ise kente uyarılarda bulundu. Hava Forum sayfası sosyal medya hesabında yaptığı bir paylaşımla hem havadaki durumun videosunu paylaştı hem de İstanbul’da “Shelf Could” adı verilen “raf bulutların” etkili olduğunu paylaşarak şu cümlelere yer verdi: “İstanbul’da belirgin bir “Shelf Cloud” yani raf bulutu oluştu. Sağanak yağmur hattı megakenti vurup geçecek…”

SEFERLER İPRAL EDİLDİ

Bunların yanı sıra yağış ve rüzgarın etkisini artırmasından dolayı Beşiktaş-Adalar ile Bostancı-Moda-Karaköy-Kabataş seferleri iptal edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ