Gazete Hakimiyet

Kartal Belediyesi’nin bütçe ve performans raporu Belediye meclisinde görüşüldü. Belediye Başkanı Gökhan Yüksel başkanlığında toplanılan Meclis toplantısında, seçim dönemini de içine kapsayan Belediye bütçesinin sunumunu başkan yardımcısı M. Oktay aksu gerçekleştirdi.
Çağın geleceğine uygun hizmet anlayışı ile ilçe halkının yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini söyleyen Aksu. insan ve çözüm odaklı çalıştıklarının altını çizdi. Kartal’da tek bir çocuğun yatağa aç girmemesine büyük özen gösterdiklerini de vurgulayan Aksu, yerel seçimlerinde yapılacağı 2024 yılının bütçesi hakkında da bilgi vererek bütçenin toplam 3.536 Milyon TL olarak belirlediklerini kaydetti.
HEYKEL ALIMINA 500 BİN TL
2024 yılında müdürlüklerin bütçeleri hakkında da bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı M. Oktay Aksu, heykel alımlarına 500 bin TL ödeneğin ayrıldığını duyurdu. Belediye’nin konser ve tiyatrolar içinde 53 milyon TL ödenek ayrıldığını belirten aksu, Halkla ilişkiler Müdürlüğü ve Komşu İletişim Masasının faaliyetleri için 54. 689 bin TL ödenek ayırdıklarının altını çizerken, kitap ve broşür basımı içinde 1 milyon 450 bin TL ödeneğin ayrıldığını söyledi.
“KAYNAK MESELEDİR”
CHP adına söz alan Belediye Meclis Üyesi Yusuf Altay ise konuşmasında yatırımların kaynak meselesi olduğunu vurgulayarak, sınırsız ihtiyaçların sınırlı kaynaklarla karşılanmasının bir sanat olduğunu kaydetti. Altay konuşmasında ihtiyaçların sınırsız ama kaynakların sınırlı olduğunu belirterek, “Yeni seçilecek Belediye Başkanı çok büyük düşünce hayallerle gelerek masaya oturduğunda hiç akla gelmeyen harcamalar ile karşılaşacaktır” diye konuştu. CHP’li Önder Durmuş, ise konuşmasında 2024 yılı bütçesinin iyi niyetle disiplinli bir şekilde yapıldığını belirterek, “Enflasyon geçen seneki gibi olursa bizde hayal kırıklığına uğrayacağız. Belediyemizin bütçesi çevre belediyelerimiz ile aynı miktarlardadır! Diye konuştu. Özel Kaleme 25 milyon ayrıldığını ve 13 milyonun personel gideri olduğunun altını çizen Durmuş AK Partili Belediyelerin özel kalem müdürlüğü bütçelerinden ise örnekler verdi.
LGBT’YE 24 MİLYON TL
AK Parti Belediye Meclis Üyesi Bekir Dağ ise konuşmasında CHP’li Belediyeleri Topselvi, Yalı ve Yunus Mahallelerinin ortaklaşa kullanacağı Kültür Merkezi üzerinden eleştirdi. 14.900 bin TL’ye ihale edilen kültür merkezinin 4.5 yılda bitirilemediğini söyledi. AK Partili Ömer Boğaz ise konuşmasında stratejik öngörülerin performans raporu ile uymadığını dile getirerek 5 yıl da yüzde bir bile yol alınamadığını söyleyerek gerçekleştirilen ihaleler üzerinden eleştirdi. Yeni yıl bütçesi ile ilgili de konuşan Boğaz, gerçek bir tablonun bulunmadığına dikkat çekerek bir sonraki yıla Kartal Belediyesinin 900 milyon TL daha borçlandırılacağını vurgulayarak “Bir sonraki yönetime enkaz bırakacaksınız. Keyfinizden taviz vermediğiniz gibi İsraf çok büyük boyutta olarak karşımıza çıkıyor. Cinsiyet eşitliği adı altında LGBT için 24 milyon TL bütçe ayrılması Kartal Belediyesi’nin kurumsal kimliğine yakışmıyor” diye konuştu. Nizamettin Altıntaş, ise Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in seçim vaatlerini yerine getiremediğini dile getirerek, belediye mülkiyetinde bulunan araların ise haciz altında olduğunu söyledi. Bitirilemeyen Uğur Mumcu Kültür Merkezi’ne yine 35 milyon TL bütçe ayrıldığını vurgulayan Altıntaş yeni dönemde bütçe açığının olacağını kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ