Gazete Hakimiyet

12 YILDA 9 OKUL

12 YILDA 9 OKUL

İstanbul’da uyguladığı sıra dışı belediyecilik anlaşıyla örnek olan Tuzla Belediyesi, eğitime büyük katkılar sunuyor. Yaklaşık bir yıldır devam eden Pandemi sürecisin fırsata çeviren Tuzla Belediyesi ilçe genelinde bulunan tüm okulların bakım ve onarımlarını üstlenirken, şimdiye kadar ise 76 milyon lira katkı sundu.
2009 yılından beri 9 yeni okulu kazandıran ve bir okulun da temelini atan Tuzla Belediyesi Milli Eğitim Bakanlığı gibi çalışıyor.  İlçe sınırları içinde bulunan  7 üniversite, 21 lise, 28 ortaokul ve 23 ilkokuluyla İstanbul’un eğitim kenti konumuna gelen ilçede Belediyenin öncülüğünde eğitim yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Pandemi günlerini fırsata çeviren Tuzla Belediyesi  bu süreçte 45 okulun bakım onarım ihtiyaçlarını giderdi. Eğitim noktasında seferberlik ilan eden Tuzla Belediyesi yapımı tamamlanan 24 derslikli Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’nun tabelasını asarken, Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan Barış Manço Ortaokulu’nun tek dersli sisteme geçebilmesi için planlanan 16 derslikli binasının temelini attı. Aydınlı Mahallesi’nde bulunan 24 derslikli GİSBİR Ortaokulu eğitim öğretim hayatına başlamak için gün sayıyor.
76 MİLYON YATIRIM YAPILDI
Tuzla Belediyesi’nin bütçesinden ve bağışçıların  desteği yle gerçekleştirilen eğitim yatırımlarının tutarı ise şimdiye kadar 76 Milyon 643 bin TL’yi buldu. Derslik başına öğrenci sayısını dünya standartlarına çekeceklerini belirten Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, eğitim ve öğretim konusunda desteklerinin devam edeceğini belirterek,” Geleceğin dünyasını, genç nesiller şekillendirecek. Biz de genç kardeşlerimize daha iyi eğitim almaları için eğitime yatırımlar yaparak, daha güzel bir dünya kurmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çünkü tüm Tuzla’yı altınla kaplasak bir çocuğa yatırım yapmadığımız sürece bir anlamı yoktur. Bu prensiple gerekli olan tüm yatırımları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte yapıyoruz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ