Gazete Hakimiyet

Soruşturma açılacak mı?

Soruşturma açılacak mı?

CHP’li Kartal Belediyesi sahte imza ile yapılan müdürlükler arası atama skandalı ile çalkalanıyor. Olayın ortaya çıkması üzerine, belediye yetkilileri skandalın üzerine “bayram şakası” diyerek kapatmak istediler.
CHP’li Kartal Belediyesi’nin ciddiyetsizlik içinde yönetildiği bugün sabah saatlerinde yapılan sathe atamalar ile bir kez daha kendini gösterdi. 9 günlük bayram tatilinden sonra ilk mesai gününde Kartal Belediyesi personeli arasında sabah saatlerinde yapılan atama kararlarının ardından büyük bir skandal ortaya çıktı. Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Ali Baştan’a bağlı müdürlükler arasında yapılan değişikliklerin yapıldığı duyuruldu. İmar Müdürü Özlem Ecevit, Kentsel Dönüşüm Müdürlüğüne, Kentsel Dönüşüm Müdürü Güneş Eraslan Plan Proje Müdürlüğüne atandığı gösterilen belgede Emlak İstimlak Müdürü Seyit Karagöz İmar Müdürlüğüne getirilirken, bir süre önce 65 yaşını doldurması nedeniyle emekliliğe ayrılan Yapı Kontrol Müdürü İsmail Öktem’in yerine de Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Ali Baştan’ın adının yer aldığı karar e-bys sistemi üzerinden tüm personele duyuruldu.


EVRAK SAHTE ÇIKTI
Belediye içinde yapılan görev değişiklikleri konuşulurken, altında Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in adının da yer aldığı ve üzerinde “5070 sayılı Elektronik İmza Kanunun 5. maddesi gereğince güvenlik elektronik imza ile imzalanmıştır” ibaresinin de yer aldığı resmi evrağın akşam saatlerinde sahte olduğu ortaya çıktı. Kartal, Belediye içinde yaşanılan ve büyük infiale neden olan sahte evraklı atamalar ile çalkalanmaya başladı. Konu ile ilgili olarak Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e ulaşılamazken, görüşlerine başvurduğumuz Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Ali Baştan ise konunun şaka olduğunu dile getirdi. E-bys sistemi üzerinden tüm personele gönderilen bu evrağın bazı personelin kendi arasında yaptığı bir şaka olduğunu öne süren Başkan Yardımcısı Bayram Ali Baştan şakayı gerçekleştirilen personelin tespit edilemediğini de bildirerek “Ben 27 yıldır Kartal Belediyesindeyim. Zaman zaman 1 Nisan şakası gibi bu tür personel arasında şakalaşmalar meydana geliyor. Bu da bunlardan bir tanesidir. Benimle bir alakası yoktur” dedi.
Kartal Belediyesinde yaşanılan bu skandalla ilgili olarak ilçe Kaymakamı Abdullah Demir’in tutumu merak edilirken, edinilen bilgiye göre bazı personelin ise olayı Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunarak durumu yargıya taşıyacağı öğrenildi.
BEKLENİLMEYEN ATAMA
Başkan Gökhan Yüksel’in e- imzasının sahte olarak kullanılarak yapılan atamalar ile gündeme gelen Kartal Belediyesinde ise yeni atamalar gerçekleştirildi. İmar Müdürü Özlem Ecevit, görevinden uzaklaştırılırken yerine aynı müdürlükte şef olarak görev yapan Derya Haznedar atandı. İmar Müdürü Özlem Ecevit’in görevden alınmasının nedeni merak edilirken, sağlık sorunlarından dolayı müdürlük görevinden alındığı öne sürüldü. Öte yandan ise emekli olan Yapı Kontrol Müdürü İsmail Öktem’in yerine de yardımcısı Burak Ayata atandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ