Gazete Hakimiyet

KARTAL’DA TUZ KOKTU!

KARTAL’DA TUZ KOKTU!

CHP’li Kartal Belediyesi GAR’ın başka yere taşınması, Yavuz Selim Hastanesi’nin de kapatılmasının ardından karanlığa bürünen İstasyon Caddesini eski haline dönüştürmek için harekete geçti. İlçenin Kültür Sanat Merkezi olarak planlanan İstasyon caddesine Kartal belediyesi dekor amaçlı olarak hurdaya ayrılan 16 adet varil, 33 adet oto lastiği, el arabaları koydu. Esnafların sokağa daha önceden yerleştirdiği çiçek saksılarıyla birlikte DDY’ye ait binanın dış cephesinin de bir kısmını boyandı. Tüm yapılan bu işler gönüllü yerel sanatçılar ve vatandaşlar tarafından ücretsiz olarak gerçekleştirildi.


KARTAL’DA TUZ KOKTU
Hurda geri dönüşüm malzemeleriyle yapılan dekorla süslenen ve heykel konulmasının da unutulmadığı sokağın açılış gideri ise dudak uçuklattı. Yandaşlarına para aktarmada sınır tanımayan Kartal Belediyesi’nin “sanat sokağı” için düzenlediği açılış töreni ilçe halkına tuzluya mal oldu.  Belediye açılış töreni için 260 bin TL+KDV harcama gerçekleştirdi.


SOKAK KADERİNE TERK EDİLDİ
Açılış törenine harcanan para ile Kartal Belediyesi’nin saçı bitmemiş yetimin hakkını nasıl yandaşlara aktarıldığının en bariz örneklerinden biri olan sanat sokağı ise kaderine terk edildi. Belediye yaptığı hizmeti bile sahip çıkamazken, yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen sanat sokağına PTT önüne yerleştirilen bariyerlerde çalındı. Sokağın aydınlatmasını sağlayan elektriğinin de bir iş merkezine bağlandığı ortaya çıkarken, hakimiyete konuşan sokak sakinleri Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i sert tepki gösteriyorlar. Sokak esnafları “Ekonomist başkanımız Allah rızası için gelsin, burada 260 bin TL’nin nereye harcandığını bize göstersin. Sadece yandaşlarına para aktarmak için yapılan sokağın hali eskisinden daha berbat. Buraya el ürünlerinin satılacağı stantlar kurulup, sürekli etkinlikler yapılarak, sokağın canlı tutulması sağlanacaktı. Hepsi yalan çıktı” dediler. Caddenin sanat sokağı olarak değiştirilmesinin kendilerine büyük zararı dokunduğuna da dikkat çeken esnaflar ” Gündüzleri kimsenin uğramadığı sanat sokağı, geceleri karanlığa gömülüyor. Elektrik parasını bile esnafa yüklediler.Kiralarımız artı. Dükkanların bir çoğu boşaldı. Burasının faydasından çok zararı oldu. Burada kalan birkaç esnaf kaldı, bizlerde bu durumdan hiç mutlu değiliz” dediler.



ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ