Gazete Hakimiyet

İTHAL ADAY TEPKİSİ

İTHAL ADAY TEPKİSİ


31 Mart’ta yapılacak olan mahalli idareler seçimleri öncesinde 21 aday adayıh bulunduğu CHP Maltepe’ye eski genel başkan yardımcılarından Onursal Adıgüzel’in aday gösterileceği iddiaları partilileri çileden çıkardı. 31 Martta yapılacak olan yerel seçimler öncesinde 142 kişinin Belediye Mecliy üyesi aday adayı olduğu Maltepe’de aralarında Büyükşehir Belediyesi bürokratı, il eski yöneticilerinin de bulunduğu 21 kişi ise Belediye Başkan aday adaylığına başvuruda bulundu.  Aday adayları aylardır ilçe genelinde çalışmalarını sürdürürken, sokak sokak gezerek kendilerini tanıtırken, partilerine ise oy istediler. Ancak İstanbul ilçe belediye başkan adaylarının açıklanmaya başlamasıyla birlikte, Maltepe Belediye Başkan adaylığı için eski genel başkan yardımcılarından Onursal Adıgüzel’in adı geçmeye başladı. Adıgüzel’in Maltepe adaylığı için genel merkez üzerinde baskı oluşturması ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da buna sıcak bakması ise ilçe örgütünü kızdırdı.

PANKART AÇTILAR  
Aralarında çok az sayı da Belediye başkan aday adayının da bulunduğu partililer ilçe binasına gelerek “ithal başkan adayı” istemiyoruz diye pankart astılar. Burada basın açıklaması yapan partililer, genel merkezi ise uyarıda bulundu.
Maltepe’yi Maltepe’nin evlatları tarafından yönetilmesi gerektiğini bildiren partililer, “600 bin nüfusu bulunan Maltepe’ye kendi çocuklarımız idare edebilir. Kesinlikle ithal aday istemiyoruz. Artık buna tahammülümüz kalmadı. Yeter artık diyoruz. Kimse bizi partimize itaatsizliğe zorlamasın. Piyasada anketler yaptırılıyor, bu anketlerin paralarını kim veriyor? Sadece sayılı kişilerin isimleri ankette geçiyor. Emek veren koşturan diğer aday adaylarının hakkı yok mudur? “dediler.

“ÇIĞLIĞIMIZI DUYUN”
Maltepe’nin çığlığının Genel merkez tarafından duyulmasını da isteyen partililer, yaptıkları açıklama da “Maltepe’nin kaynaklarını Maltepe’ye harcayacak yerel yönetim tarafından yönetilmek isteniyoruz. Maltepe’nin milletvekili, Parti Meclis Üyesi yok” dediler. Adı Maltepe Belediye Başkan adaylığında geçen Onursal Adıgüzel’i de hedef alan partililer, “Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesin de  bakanlık hedefleyen, sonrasında da seçimlerin kaybedilmesiyle Belediye Başkanlığına talep açması doğru ve ahlaki değildir. Ne hakla partililerin emeğinin üzerine konmak isteniliyor. Maltepe ses çıkarmıyor, kabul ediyorlar deyip buraya talep açanlara geçit vermeyeceğiz” dediler.
TARİH TEKERRÜR EDİYOR
CHP Maltepe’de bugün gerçekleştirilen toplantı ile tarih ise yeniden tekürrür ediyor. Partililer, Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın yeniden CHP’nin Maltepe Belediye Başkan Adayı olarak açıklanmasının ardından yönetim kurulu istifa ederken, partililer ise İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş gerçekleştirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ