Gazete Hakimiyet

Durumu vahim

Durumu vahim

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Belediye Meclis toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında zehir zemberek açıklamalarda bulundu. İmamoğlu’nun 2019 yerel seçimlerinden önce başta Tuzla ve İstanbul için verdiği sözlerine yerine getirmediğini dile getiren Yazıcı, İmamoğlu’nun verdiği sözlerden çark ettiğini söyledi.

Tuzla Belediye Meclisi’nin Ekim ayı görüşmeleri tamamlanırken, toplantıya Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında söyledikleri damgasını vurdu. Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen oturumunda Tuzla Belediyesi’nin 2023 yılı performans programı ve bütçe görüşmeleri yapıldı. Burada konuşan Belediye Başkanı Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef alarak, 2019 yerel seçimlerinden önce İstanbul ve Tuzla için vadettiği ve seçimden sonra yapmadıklarını hatırlattı. Başta, binlerce Tuzlalının ve milyonlarca İstanbullunun beklediği Tuzla Metrosu olmak üzere KamilAbdüş Gölü, ulaşımda öğrenci ücretleri, Tuzla’ya yatay deniz ulaşımı, İBB’den çıkartılan işçiler gibi birçok konuyu gündeme taşıyan Başkan Yazıcı, Ekrem İmamoğlu’nun patolojik bir vaka olduğunu belirtti.
Tıp doktoru olarak Ekrem İmamoğlu’nu yorumlayan Başkan Yazıcı, “Başkanın yapmadığı, yapmadığı halde yaptığını sandığı, başkalarının yaptıklarını kendisi yapmış gibi kabul ettiğini görünce İmamoğlu Mitomani’den muzdarip. Eğer öyleyse bu vahim.  Değilse çok daha vahim çünkü bu durumda 16 milyon İstanbullu için çalışmıyor, 16 milyon İstanbulluyu kasten yanıltıyor demektir” ifadelerini kullandı.

İBB’DEN TIK YOK

Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Tuzla’nın İstanbul’un doğu yakası olduğunu ve  Anadolu’nun İstanbul’la ilk karşılaştığı sahne olduğunu da sözlerine ekleyerek ” Bu sahnede maalesef Şehrin en büyük kamu kaynağını temsil eden kurumu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni göremiyoruz. 2019’dan bu yana İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Tuzlaya çaktığı bir çiviyi bulmak, ödül verilecek nadir bir duruma dönüştü. Çok anormal bir durumla karşı karşıyayız.  Tuzla-İBB ilişkisinde durum maalesef bu. Bir meclis üyesi; ‘Okula asfalt döktük’ dedi. Komedi mi trajedi mi? Güler misin ağlar mısın? Diğer ilçelere bakayım, diğer ilçelerdeki arkadaşlarla görüşeyim dedim. Görüştüm.  Onlarda da benzer bir durum yaşanıyor. Tık yok maalesef”

“İBB, MEGAKÖY’E DÖNÜŞTÜRDÜ”
Başkan Yazıcı,” Kimse kusura bakmasın, söylemek zorundayım. Metropol olarak teslim aldıkları İstanbul’u İBB hizmetleri noktasında Metropol’den Megaköye dönüştüren bir yönetimle karşı karşıyayız. Kötü gidişi ve durumu yaşıyoruz, görüyoruz.  Daha önceki meclis toplantılarından birinde İstanbul’a diktikleri reklam alanlarının yüzölçümünün İstanbul’a yaptıkları yolların yüz ölçümünden büyük olduğunu söylemiştim. Tekrar ediyorum. Öyle olmadığını iddia eden varsa, çıksın rakamlarla söylesin. İstanbul’u kirleten panolardan bu iş yürümüyor, yürümez ve yürümeyecek.  Reklam panolarında ve sosyal mecralarda aslında ne oluyor diye bakınca, Patalojik bir durumla karşı karşıya olduğumuzu gördüm” dedi.
FİNANSMANI İBB DEĞİL
Açıldığı günden beri İBB ile hükümet arasında paylaşılamayan Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı konusuna da değinen Yazıcı, “Tavşantepe-Sabiha Gökçen Metro Hattı’nın finansmanını İBB yaptı deniliyor. Oysa Tavşantepe-Sabiha Gökçen Metro Hattı İBB, finansmanını yapamadığı için Ulaştırma Bakanlığı’na devretmişti. Kamil Abdüş Gölü’nün rekreasyon çalışmalarını tamamladık diyor, oysa burasının yüzde 85’e yakını olduğu gibi duruyor. Tabi hiçbir şey yapmadıklarını söylemek çok da doğru olmaz. Engelliler merkezini boyayıp tekrar açtılar. Kendisi İstanbul’un en önemli meselesi trafik ‘diyor ama, Anadolu Yakası’nın trafiğini rahatlatmak için düşünülen Tuzla Hal projesini iptale götürüyor. Ataşehir’e her gün 5-6 bin aracın, kamyonun sabah akşam ciddi trafik oluşturduğu sebze ve meyve halini Tuzla’da başlayan inşaatını durduracaksınız iptal edeceksiniz. Hangi nesnel düşünce İstanbul trafiğine yönelik en önemli projeyi iptal eder anlamak mümkün değil” ifadelerini kullandı. Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, tıp doktoru olarak İmamoğlu’nun yaşadığı durumu anlatarak,” Tuzla’ya yatay deniz ulaşımı vadetti. Seçim meydanında, ‘bal gibi yaparız’ dedi.  Yeni deniz hatları ilan ederken, bütün ısrarlarımıza rağmen bundan da vazgeçti.  ‘Kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız’ dedi. Sonra maalesef, gariban emekçinin emeği üzerinde horon tepti. Binlerce insanı işinden etti. ‘Liyakat’ dedi, ‘israf’ dedi. Ne liyakat arandı ne de tasarruf yapıldı. Her dediğinden ya çark etti ya da inkâr etti. Bir belediye başkanıyım, aynı zamanda bir tıp doktoruyum.  Başkanın yapmadığı, yapmadığı halde yaptığını sandığı, başkalarının yaptıklarını kendisi yapmış sandığı, sosyal medyadaki algı yönetimine kendisi de kapılıp her şeyi yapmış, çözmüş gibi kabul ettiğini görünce, Sayın İmamoğlu’nun Mitomani’denmuzdarip olduğunu düşünüyorum. Eğer öyleyse bu vahim. Değilse çok daha vahim”diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ