Gazete Hakimiyet

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Yakacık’ta yapımına başlanılan ve müteahhit firma ile çıkan sorunlar nedeniyle durdurulan Yakacık stadının temel atma töreni düzenlendi.
Kartal’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanılan Yakacık stadının temel atma töreni yapıldı. FİFA onaylı olarak yapılacak olan stadın temel atma törenine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Onursal Adıgüzel ve spor kulübü başkanları katıldı. CHP’lilerin de büyük ilgi gösterdiği temel atma töreninde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da ihtiyacı olan ne var ise, onlara hizmet eden ve onlar için üreten bir süreci tamamlamanın, tanımlamanın kesinlikle keyfini yaşadıklarını dile getirdi. Yakacık stadının yanı sıra Cevizli’de yapımına başlanılan sosyal merkezi için Kartal Belediyesi ile işbirliği yaptıklarını dile getirdi.

FİFA ONAYLI STAT
Konuşmaların ardından yeni stadın temeli Kartalspor oyuncuları ile birlikte basılan butan ile birlikte ilk harç atıldı. Projenin sona ermesinde, Yakacık’ta bulunan toprak saha, donanımlı ve modern bir spor tesisine dönüşecek. FİFA onaylı futbol sahasıyla, İBB Kartal Yakacık Stadı, TFF 2. ve 3.lig müsabakalarına ev sahipliği yapabilecek. Proje ile futbol sahasının yanında yaklaşık 2 bin metrekarelik idari bina, 1000 kişilik tribün, 4000 metrekare peyzaj alanı ve 78 araçlık açık otopark kazandırılacak. FİFA onaylı futbol sahası, 14.493 metrekarelik bir inşaat alanına sahip.

STAT İKİYE BÖLDÜ
İBB tarafından inşaatına bir süre önce başlanılan ancak müteahhit firmanın parasını alamaması nedeniyle yapımına ara verilen Yakacık stadına yeniden başlaması ilçede siyasi otoriteler başta olmak üzere sporseverleri de ikiye böldü.
Yakacık stadının Kartal stadı olmadığını dile getiren MHP İlçe Başkanı Metin Özüpek, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama da Kartal halkı ile dalga geçildiğini söyledi. Yakacık spor tesisinin Kartal Belediyesi’nin sözünü tutarak Kartal stadı yapılıyor gibi lanse edildiğini dile getiren MHP İlçe Başkanı Metin Özüpek, “Yakacık spor tesisi tadilat projesi (!) ni Kartal Belediyesi sözünü tuttu, Kartal stadı yapılıyor gibi servis etmek Kartallılar ile dalga geçmekten öte değildir. Bu proje binlerce Kartallıyı kandırmaktan öte bir durum değildir. Kartal stadını yıktınız ve yenisini yapmadınız yapamadınız bu gerçekle yüzleşeceksiniz”dedi.

 

 

 

 





ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ