Gazete Hakimiyet

“Artık zamanımız kalmadı”

“Artık zamanımız kalmadı”

   İstanbul’un gözbebeği olan ve deprem riskini en büyük taşıyan ilçelerin başında gelen Adalar’da CHP’den deneyimli bir isim olan Mimar Uluç Yurtduru Belediye Başkan aday adayı oldu. Üç dönem ilçe başkanlığı ve bir dönem de İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Uluç Yurtduru’nun Belediye Baş kan aday adaylığı Adalar halkı arasında büyük memnuniyetle karşılandı.

   Adalar’ın yaşanılır, mutlu bir ilçe olmasını sağlamak için yola çıktığını ve bunun için de gece gündüz çalışmaya hazır olduğunu dile getiren Mimar Uluç Yurtduru, iddialı projeleri, mesleği, bilgi, birikim, deneyim ve tecrübesiyle ismi ön plana çıkıyor. Adalar’ı yönetmeye değil, hizmet vermek için Belediye Başkanlığı’na talip olduğunun altını çizen Mimar Uluç Yurtduru, hayalinde her kesin mutlu olacağı bir Adalar olduğunu vurgulayarak belediye hizmetlerinde yerel kalkınmayı, istihdam, sağlık, kültür sanat, spor gibi yaşamın tüm alanlarında daha da ileriye taşıyacağını kaydetti.

   Adalar’ın sorunlarının her geçen gün büyüdüğünü ve içinden çıkılmaz bir hal aldığının altını çizen Yurtduru, “Ekmeğini yediğimiz, suyunu içtiğimiz, havasını kokladığımız ilçemizin içindeki sorunları bende bir vatandaş olarak yaşıyorum. Adalar’ın geleceği ve sosyal demokrat belediyecilik anlayışını tekrar iktidar yapma hedefiyle, daha iyi şartlarda yaşanabilir bir şehir olması, özellikle gençlerimizin geleceğe umutla bakabilmesi ve belediyecilikte toplumsal mutabakatın sağlanması için aday adayı oldum” dedi. 

ARTIK ZAMAN KALMADI
Adalar’ın İstanbul’da deprem riski taşıyan ilçelerin başında geldiğini hatırlatan Yurtduru, “Her sokağı buram buram tarih kokan ve geçmişten bize, bizden gelecek nesillere miras bırakabileceğimiz Adalar’ın deprem riskini ortadan kaldırmamız gerekiyor. Adalar’ın doğal yapısını bozmadan, riskli yapılar ile ilgili olarak; Anıtlar Kurulu kararları doğrultusunda bize hem fikir verebilecek, hem de projelerimizin hayata geçirilmesinde söz sahibi olabilecek şekilde Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Parti Temsilcileri ve Kent Konseyi’nin de için de bulunduğu estetik kurulu oluşturacağız. Kültür Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi  ile mutlaka istişare içinde olarak ilçemizin depreme hazır hale getirilmesi için hızlı adımlar atılması öncelikli hedeflerim arasındadır. Çünkü deprem hem ülkemizin hem de Adalarımızın kapısına dayanmıştır. Kaybedecek zamanımız kalmadı” dedi.                            ESKİ YAPILARA SAHİP ÇIKACAĞIZ
Adaların eski yapılarına sahip çıkarak, restore edilmeleri noktasında her türlü desteğin sağlanması için çalışmalar yürütüleceğini de vurgulayan Mimar Uluç Yurtduru, “Sadece yaz turizmi değil, kış turizmine yönelik yatırımları da ilçemize kazandıracağız. Bunun içinde siyasette ve belediyecilikte edindiğim deneyimlerimi önümüzdeki yerel seçimlerde partimizin başarısına katkı olacak umuduyla Belediye Başkan Adaylığı şeklinde değerlendirmek istiyorum” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ