Gazete Hakimiyet

KADIKÖY İLK SIRADA

KADIKÖY İLK SIRADA

İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV) tarafından her yıl düzenlenen insani gelişmişlik konusundaki çalışmanın sonucu açıklandı. Kadıköy Belediyesi’nin ilk sırada yer aldığı çalışmanın içine Kartal giremedi.
Nüfusu 500 bine dayanan Kartal, İnsani Gelişme Vakfı tarafından düzenlenen çok yüksek insani gelişmesi sıralamasına giremedi. Yönetim ve saydamlık, sosyal kapsama, sağlık, sosyal yaşam, toplumsal cinsiyet eşitliği kategorilerinde yapılan analizlerde Kartal sınıfta kaldı. 32 şehirde büyükşehir ve il sınırları içinde yer alan 150 bin nüfusa sahip 160 ilçe belediyesi arasında düzenlenen araştırma da İnsani Gelişmişlik konusundaki en başaralı ilçe belediyelerini açıkladı.
2021’i inceleyen rapor  da  Kadıköy Belediyesi 69.63 puanlama ile birinci sırayı yer aldı. 2. sırada Çankaya Belediyesi, 3. sırada Beşiktaş, 4. sırada Şişli, 5. sırada Bakırköy belediyeleri yer aldı. Üsküdar Belediyesinin 6. sırada bulunduğu araştırma da Karşıya 7, Maltepe Belediyesi 8, Nilüfer Belediyesi 9, Sarıyer Belediyesi ise 10. sırada yer aldı.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ