Gazete Hakimiyet


TFF 3. Liginde önümüzdeki sezon uygulanmak istenilen rezerv ligine kulüplerin tepki yükseliyor. Ligin kaldırılması için 2 ve 3. lig kulüpler birliği Türkiye Futbol Federasyonuna başvurmaya hazırlanıyor.
Geçtiğimiz sezon süper ligde bulunan takımları alt yapılarına yönelik ve forma şansı bulamayan futbolcuların oynatılabileceği Rezerv ligi kuruldu. Süper ligde bulunan 19 takımın yer aldığı Rezerv ligi 30 Haziran 2022’de kuruldu. Ancak gelen tepkiler ve Kulüpler Birliği Vakfı’nın isteği doğrultusunda lig
sezonun ortasında iptal edildi. Ancak TFF önümüzdeki sezon Süper lig takımları ile 2 ve 3. liginde bulunan takımlarında aynı ligde mücadele edecekleri rezerv ligini yeniden kurmaya hazırlanıyor.
GÜÇ DENGELERİ BOZULACAK
Kurulacak olan Rezerv ligini istemeyen 2 ve 3. ligi takımları TFF’nin bu kararından vaz geçmesini istediklerini söylediler. Süper Ligde oynayan kulüplerinin sonuçlarına doğrudan 3. Lige çıkması nihai rekabeti beraberinde getirecek gibi güç dengelerini de oldukça bozacağını belirten Kınay Bulvarspor Basın Sözcüsü Korkut Nadir, “Hem hukuksuzluğu, hem de rekabeti tamamen ortaya çıkaracak olan Rezerv liginden acilen vazgeçilmesi Türk futbolu adına daha faydalı olacaktır”dedi.
Bu lige destek vermelerinin mümkün olmadığını dile getiren Nadir, bu organizasyonun kulüpler için gereksiz bir proje olduğunu da vurgulayarak “Kaldı ki; geçen sezon Süper lig takımlarının yer aldığı Rezerv ligi TFF tarafından sezon ortasında durdurularak iptal edildi. Bir çok kulübün finansal olarak zorluklar içinde bulunmaktadır. Yeni kurulacak Rezerv ligi ek maliyetler getirecektir. Gençlerin ve kadroda yer bulmakta zorlanan futbolcuların oynayabileceği bir ortam ve futbola elbette büyük katkı verir. Ancak federasyon bu ligin kulüplere getireceği maddi ve manevi yükünü çok iyi hesaplaması gerekiyor. Kaldı ki; her kulübün alt yapısı bulunuyor. Bir çok kulübün müsabakalarını oynamak için saha sıkıntısı çekmesi de işin çabasıdır. 2 ve 3. lig kulüpleri böyle bir ligi kaldıracak güce sahip değiller. Yeni kurulması planlanan bu lig Türk futboluna yeni problemler getirir”dedi.
TFF İLE GÖRÜŞÜLECEK
Öte yandan 2. ve 3. lig kulüpler Birliği de yeni ligin kurulmasının sakıncalı olduğunu bildirdi. Süper lig takımlarının isteği doğrultusunda
2. ve 3. lig takımlarının da yer alacağı Rezerv lig projesinin iptal edilmesi için Futbol Federasyonu ile görüşme kararı aldı.
Çatalcaspor Kulübü Başkanı Hasan Gökçe’nin başkanlığını yaptığı 2. ve 3. lig kulüpler Birliği “TFF 3. lige süper lig takımları tarafından kurulmak istenen Reverv ligi rekabet kurallarına aykırı bir uygulama olmasının yanında aynı zamanda hukuksuzdur. 2 ve 3. lig kulüpler birliği olarak 92 kulüp yöneticileriyle birlikte bu kararın yanlış olduğunu düşünüyoruz. Bu ligi kabul etmemiz söz konusu değildir. Ülkemiz böyle sor bir dönemden geçerken, böyle önemli bir hatanın yapılmaması için 2. ve 3. lig kulüpler birliği olarak Türkiye Futbol Federasyonu başkanı ile görüşme sağlayıp tüm kulüplerimizin kaygısını gidermek istiyoruz. Bu vahim hatadan dönmek için elimizden geleni yapıcağız” denildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ