Gazete Hakimiyet

153. Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi

<strong>153. Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi</strong>

Kartal Belediyesi tarafından 12 yıldır her ayın ilk Cumartesi günü yapılan ve muhtarların mahallerindeki sorunları yerel yöneticilere direkt olarak iletebilmelerini sağlayan Geleneksel Muhtarlar Toplantısı’nın 153’üncüsü gerçekleştirildi. Oldukça yoğun geçen ve Kartal’ın geleceğine ilişkin önemli gündem maddelerinin ele alındığı toplantıda Başkan Gökhan Yüksel, Etap 1 Etap 2 projesinin onaylandığını, ancak kat yüksekliği ve çarşı probleminin çözümüne yönelik iki temel konuda ilgili bakanlıkla müzakere edip uzlaşma sağlayarak devam etmek istediklerini kaydetti.

İlçe sorunlarının hızlı tespiti ve çözümü için Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in başkanlığında Kartal Belediyesi hizmet binasında düzenlenen toplantıya; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve Kartal’ın 20 mahallesinden muhtarlar katıldı.

2022 Aralık ayı oturumunun açılış konuşmasını yapan Başkan Yüksel, Kartal’ın sorunlarını yöneticiler olarak olanakları en iyi şekilde değerlendirip çözmeyi ve hizmete devam etmeyi arzu ettiklerini söyledi.

Başkan Yüksel Aralık ayına ve dolaysıyla 2022’nin son ayına geldiklerini, bu nedenle kış ve kar hazırlıklarının da başladığını ifade etti. Karla mücadelede hem muhtarların hem de belediye olarak kendi ekiplerinin tecrübeli olduğunu vurgulayan Başkan Yüksel, daha önceki yıllarda olduğu gibi koordinasyon içinde bu süreci tamamlayacaklarını belirtti. En sorunlu noktalarda gerekli tuz tedarikinin yapılacağını da vurgulayan Kartal Belediye Başkanı, Aralık ayı ile birlikte budama konusunda da taleplerin arttığını, taleplerin hepsine birden yetişmelerinin zor olduğunu ve koordinasyon konusunda muhtarlardan destek beklediklerini kaydederek en acil ve tehlike arz eden noktalar ile alakalı ilgili müdürlüğün bir çalışma yapacağını söyledi.

Çocuklara Belediyeden Beslenme Çantası

Muhtarlar ile paylaşmak istedikleri ‘Beslenme Çantası’ adlı önemli bir proje olduğunu ifade eden Başkan Yüksel sözlerini şöyle sürdürdü: “Beslenme Çantası projesini uygulamaya çalışıyoruz. Ağırlıklı olarak bizden sosyal yardım alan ailelerin çocukları ile ilgili hayata geçirmeyi planladığımız bir projeydi, ama yine projenin; sosyal yardım almayıp da ilkokula giden, okula giderken bir beslenme çantasını toparlayamayan öğrencileri de kapsamasını istedik.

“Çocukların Bile Bu Yardımdan Haberdar Olmayacağı Bir Süreç Planlıyoruz”

Her gün sağlıklı bir şekilde beslenme çantası hazırlayamayan öğrencileri bulmaya çalışacağız. Burada en büyük paylaşım öğretmenler ve müdürler arasında olacak; ancak sonra en büyük paylaşım siz muhtarlarımız ile olacak. Burada çok büyük bir açılmadan bahsetmiyoruz çünkü Kartal’da sadece ilkokulda 30 bin öğrencimiz var. Ortaokul ve liseleri kattığınızda 70 bini aşan sayılar ortaya çıkabiliyor. Burada en büyük amacımız gerçekten boş beslenme çantası ile okula giden çocuğu bulup yardım edebilmek. Bu yardımın teslimatı okulda olmayacak, belki belirlediğimiz bir noktada teslim edilecek. Çocuk bile haberdar olmayacak bu süreçten ve logo, isim vb. şeyler de olmayacak. Böylece mağdur çocuklarımızla gıdayı buluşturmak istiyoruz.”

Başkan Gökhan Yüksel’in ardından muhtarlar da mahalleleri ile alakalı sorun ve taleplerini tek tek söz alarak iletti. İlgili başkan yardımcılarının not alarak bilgiler verdiği toplantının sonunda Başkan Gökhan Yüksel, sorun ve taleplerin çözümü için en hızlı şekilde harekete geçileceğini söyledi.

“Etap 1 ve Etap 2 Onaylandı, Ancak İki Temel Konuda Uzlaşarak Yürümek İstiyoruz”

Konuşmasının devamında verimli geçen toplantı için tüm muhtarlara teşekkür eden Başkan Yüksel, Etap 1 ve Etap 2 ile ilgili planların 3 gün önce onaylandığını ancak yerel yönetim olarak birkaç noktada eksik bulduklarını ifade etti. Bakan Yüksel iki temel konuda yine uzlaşarak yürümek istediklerini ifade ederek bunlardan birinin kat yüksekliği olduğunu söyledi. 7 katlı binalar ile Kartal Meydanı’nda ancak beton bir duvar olabileceğini belirten Başkan Yüksel şöyle konuştu: “Kartal’da arzuladığımız böyle bir şey değil. Biz Kartal’a bir çarşı armağan etmek istiyoruz. Kartal’ın çarşı problemini çözmek istiyoruz. Oraya gıdadan alışverişe çeşitli markalar gelmiş olsun. Pendik’e, Maltepe’ye Kadıköy’e gitmeyelim, Kartal’ın merkezinde, meydanında bu dönüşümü sağlayalım. Yükselen binaların altında açık çarşı meydana gelsin, herkes aradığını bu çarşıda bulsun. Ankara Caddesi’nde olmayan veya talep edilen restoranlardan, giyime akla gelebilecek bütün ihtiyaçlarımızı burada çözelim.”

Göreve geldikleri gün Kartal’da yüksekliği 15 kata indirdiklerini ve Bakan ile de bu konuda görüştüklerini aktaran Başkan Yüksel, şu anda planda zemin artı 7 kat sayısının orayı kurtaramayacak bir sayı olduğunu söyledi. Bu durumu müzakere edeceklerini ifade eden Başkan Yüksel, teknik ekip ile beraber Kartal’ın diğer noktalarında yer alan kat sayısına getirmeyi arzu ettiklerini söyledi.

Plan içinde 2 caminin yer aldığını belirten Başkan Yüksel sözlerine şöyle devam etti: “Binaların dönüşümünde çarşıyı ortaya çıkarmakla alakalı çalışmayı biz arzuluyoruz. Dolaysıyla çarşı fonksiyonunun etkilememesi için camimizi yan tarafa alıp tamamını çarşı olarak hayata geçirmekle ilgili yine müzakeremizi yapacağız.

Kartal’daki arkadaşlarımızın da birçoğu bizimle aynı düşünüyor. Belki orada bakanlıkta onayı yapan arkadaşlara fikirler iletilmiştir; yeri bilmedikleri, görmedikleri için belki de anlamamışlardır. Hatta biz kendimiz bizzat 5-6 tane cami yeri önerdik. Çarşı fonksiyonunu bozmadan mesela bir tanesini sahilde önerdik.

Bu konuyu da müzakere eder bir sonuca bağlarız. Çünkü orada yaşayan komşularımızın da başka başka talepleri var. Hemen akabinde orada yaşayan komşularımız geldi.  Bu söylediğim 2 teknik konu dışında da incelememiz devam ediyor.

“Bu Köy Bizim Köyümüz, Kavga Ederek Değil, Siyaset Üstü Bakarak Doğruyu Bulacağız”

Biz planın onaylanmış olmasına olumlu gözle bakıyoruz, ama eksiklerini müzakere edip çözmek kaydıyla. Çünkü atılan her adım kıymetlidir, değerlidir. Bu sürecin, çözümün iki müzakerede olgunlaşacağına ben inanıyorum. O müzakerelerimizi yaptıktan sonra Kartal’ın en büyük, kronik sorunlarından bir tanesini hızlıca çözeceğiz. Tek başına planın onaylanması sorunu çözmüyor, bahsettiğimiz sorunları müzakere edip çözdükten sonra ancak vatandaşı mutlu edebiliriz, sorunlarını çözebiliriz.

Bu haliyle sorun var, ama ben sürece olumlu bakıyorum ve müzakere ile bunu aşağımıza inanıyorum. Cumhuriyet Mahallesi’nde 50 parselde aştığımız gibi orası da 30 – 40 yıllık bir sorundu. Etap 1, 2 de müzakere ederek çözülecek çünkü bu köy bizim köyümüz. Kavga ederek bağırıp çağırarak değil ikna ederek, sizlerin de kanaat önderlerinin de yardımını alarak siyaset üstü bakarak doğruyu bulup çözmek zorundayız. Bunlar bizim geleceğimiz. Etap 1, Etap 2’deki bu saydığım 2 konuyu müzakere edip çözdüğümüz anda Kartal’ın çehresini değiştirmiş olacağız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ