Gazete Hakimiyet

KIZILELMA 2023’TE GÖKLERDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul tersane komutanlığında katıldığı Pakistan MİLGEM Projesi Kapsamında İnşa Edilen Üçüncü Geminin Denize İniş, Açık Deniz Karakol Gemisi Projesi Birinci Gemisi Blok Kızağa Koyma ve İkinci Gemisi Sac Kesim Töreni’nde savunma sanayi alanındaki başarı ve hedeflerine ulaşmaya başladığını söyledi. İnsansız savaş uçağı Kızılelma’nın 2023’te ilk uçuşunu gerçekleştireceğini belirten Erdoğan, yine 2023 yılında milli muharip uçağının da hangardan çıkarılacağının müjdesini vererek ” Uzun menzilli hava savunma sistemlerimiz Siper, Karaok, Bozdoğan ve Gökdoğan’ın ilk teslimatlarını 2023’te yapacağız. Ayrıca insansız kara ve deniz araçları, milli denizaltı, yapay zeka, robotik gibi çeşitli alanlarda başlattığımız projeleri de neticelendireceğiz” dedi.
Teröre kesinlikle taviz vermeyeceklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’yi eleştirerek, “Kendilerine yönelik en küçük bir saldırı olduğunda on binlerce kilometre öteden girip ortalığı yıkanlar, sınırımızın hemen dibinde yuvalanan teröristlere karşı müsamaha göstermemizi bizden bekleyemez” dedi.
Dökülen kanların hesabını sorduklarını ve soracaklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan,. “Proje ürünü bir örgüt durumundaki DEAŞ’a karşı sahada göğüs göğse çarpışan ve bu terör örgütünü bozguna uğratan tek NATO müttefiki olarak bu konuda bize kimse ders veremez. Özellikle kendilerine yönelik en küçük bir saldırı olduğunda on binlerce kilometre öteden girip ortalığı yıkanlar, sınırımızın hemen dibinde yuvalanan teröristlere karşı müsamaha göstermemizi bizden bekleyemez.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ