Gazete Hakimiyet

Vaatte sınır tanımıyorlar

Vaatte sınır tanımıyorlar

14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından “Değişim” tartışmalarının alevlenerek her geçen gün biraz daha büyüyen CHP’de Kartal ilçe örgütünde de delege seçimleri öncesinde soğuk savaş başladı. İlçe Başkanı Süleyman Uzunok’u siyasette saf dışı bırakmak isteyen Belediye Başkanı Gökhan Yüksel arasında kurultay takvimi yaklaştıkça başlayan koltuk mücadelesi soğuk savaşa dönüştü.
İKİNCİ RAUNT YAKLAŞIYOR
Seçimler öncesinde ilçe Başkanı Efendi Argunşah’ın milletvekili adaylığı için istifasının ardından boşalan ilçe başkanlığı koltuğu için Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Mert Polat’ı destek verdi. Ancak yönetim kurulu arasında yapılan seçimlerde Süleyman Uzunok ilçe başkanı seçildi. İlçe Yönetiminden büyük darbe alan Belediye Başkanı Gökhan Yüksel kendisine rağmen aday olan ve seçimleri kazanan Süleyman Uzunok ile yıldızları bir türlü barışmadı.
ÜYELERE YAKIN MARKAJ
30 Temmuz’da yapılacak tüm mahallelerde eş zamanlı olarak yapılacak olan delege seçimleri için liste savaşı başladı. Seçimlerin ardından Genel Merkez’de yapılan değişiklik ile Seyit Torun, Erdoğan Toprak gibi isimlerin MYK’da yer almaması ve bu nedenle de önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel seçimler öncesinde adaylığı tehlikeye giren Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, koltuğunu korumak ve  siyasi geleceği için büyük önem arz eden ilçe kongresinde destek vereceği adayın kazanması için adeta seferberlik ilan etti. Genel merkezin Belediye Başkanlarının delege ve ilçe başkanlığı seçimlerine müdahil olmaması yönündeki talimatlarını yok sayan Başkan Gökhan Yüksel, ilçe seçimlerini kazandırdığı başkan, üye ve delegeleriyle Genel Merkez üzerinde baskı kurarak yeniden aday olmayı hedefliyor.
SINIRSIZ VAAT VE  RÜŞVET
400 delegenin seçileceği  seçimler öncesinde, üye ayartmak için hamleler başlatan Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve ekibi,  vaatte ise sınır tanımıyor. Belediye’nin tüm imkanlarını da seferber eden Başkan Gökhan Yüksel, Süleyman Uzunok’a yakın isimleri kendi tarafına çekmek istiyor. Öte yandan belediyeden maaş ödediği danışmanlarını da harekete geçirerek mahallelerde görevlendiren Başkan Yüksel, bunlar aracılığıyla parti üyelerini yakın markaja aldı. Mahallelerde “delege ağası” olarak bilinenlerin de kapısını danışmanları aracılığıyla çalarak adeta rüşvet teklif ediyor. Yüksel, çıkaracakları delege listelerine oy verdirtmeleri karşılığında delege ağalarına belediyeden iş, ihale sözlerinin yanı sıra belediye şirketlerinde yönetim kurulu üyeliği sözleri veriyor.
Belediye Başkan yardımcılarının da harıl harıl delege seçimlerine çalışırken, sürece görev yapan bazı devlet memurları da dahil oldu.
Belediye müdürleri Devlet Memuru olmalarına rağmen Belediye’den CHP ilçe örgütünü dizayn etmeye kalkışırken duruma ise partililer tepki gösteriyorlar. Gazetemize konuşan bir mahalle temsilcisi “Bizden belediye sosyal tesislerine personel alınacağını söyleyerek isim listesi istediler. Bize de listemize kazandırın, yönetim kurulu üyesi yapalım teklifi ile geliyorlar” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ