Gazete Hakimiyet

Ekmek kursakta kalacak

Ekmek kursakta kalacak

2023 yılının ikinci yarısında peş peşe zamlar açıklanmaya devam ediyor. Son gelen zamlara ekmek ve simit zamları da eklendi. Tüketicilerin omzuna binen yük ile tepkiler sosyal medyada yankılanıyor. Son gelen zamlar ile ekmek fiyatı 8,5 TL’ye yükselirken simit fiyatı ise 10 TL’ye yükseldi. İşte ekmek fiyatlarında güncel rakamlar…

Türkiye’de temmuz ayı ile birlikte peş peşe gelen zamlara yenileri ekleniyor. Geçtiğimiz günlerde ÖTV zammının yürürlüğe girmesiyle birlikte benzin, motorin, otogaz ve gaz fiyatlarına zam geldi. Doğalgaz zamlarının üzerine ise yeni bir zam daha açıklandı. Ekmek ve simit fiyatlarındaki zamları gören vatandaşlar isyan bayraklarını çekti.

YILIN İKİNCİ YARISINDA EKMEK ZAMMI

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Temmuz ayından itibaren uygulanacak ekmek fiyatlarını duyurdu. 200 – 210 gram ekmek fiyatının 7 TL ile 7,5 TL arasında yer alacağını duyurmuştu.

Zammın fırıncı maliyetini karşılamak adına yapılacağı belirtildi. Bazı illerde ise ekmek fiyatları belirtilen rakamın oldukça üzerinde yer alıyor. Haziran 2022 yılında 210 gram ekmek 3 TL’den 5 TL’ye yükselmesiyle 2023 yılının ilk ayında 240 gram ekmek 5 TL’den 6 TL’ye yükselmişti.

EKMEK VE SİMİT FİYATLARI FIRLADI

Paylaşılanlara göre Fırıncılar, Kadayıfçılar, Pastacılar ve Simitçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından iletilen zam talebi incelendi. Yapılan inceleme ile birlikte 17 Temmuz 2023 tarihinden itibaren kentte 250 gram ekmek 8,5 TL’den satışa sunulacak.

Ekmek fiyatlarına gelen zamların yanı sıra simit fiyatlarında da zam görüldü. Susamsız 50 gram simidin fiyatı 2,5 TL’den 3,5 TL’ye yükseldi. Zam öncesi 7 TL’ye satılan 130 gramlık susamlı simit ise 10 TL’ye satılacak.

VATANDAŞTAN TEPKİ GELDİ

Simit ve ekmek fiyatlarında gelen zamların üzerine Rize Fırıncılar Odası Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Çelik açıklamada bulundu. Açıklamalarında un, maya, elektrik ve doğalgaz gibi giderlerin artmasıyla birlikte maliyetlerin karşılanamadığını belirtti. Açıklamaların devamında ise, “Maliyetlerimizi karşılayamaz hale geldik. Ekmek ve simit fiyatlarını arttırmak zorunda kaldık. Vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Zamlar karşısında vatandaşlar ise “Bu kadar zam olur mu? Ekmek ve simit bizim temel gıdamız. Bu gidişle bunları da alamayacağız” sözlerine yer verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ