Gazete Hakimiyet

Nutkunuz tutulacak

Nutkunuz tutulacak

Bazen kendi canlarını, bazen de yayaların canlarını tehlikeye atan ve zaman zaman da sürücülerin şikayetlerine maruz kalan kuryeler aldıkları maaşlarla gündeme geldi. Günde 12 saat çalışan kuryelerin aldıkları maaşlar dudak uçuklatan cinsten…
Kuryelik zor bir meslek, ancak geliri ise daha çok. Tehlikeli bir iş yapan kuryeler her gün 12 saat boyunca motor üzerinde müşterilere kargo taşıyorlar. Son zamanlarda hemen herkesin yapmak istediği bir meslek haline dönüşen Kuryeler peki ne kadar para kazanıyor.
Nutkunuz tutulacak!
Türkiye’nin en popüler e-ticaret sitelerinden olan trendyoldan alışveriş yapanlara kargoları götürecek kuryelere verdikleri maaşlar da dolgun çıktı. Trendyol bünyesinde çalışan tüm çalışanlarını yüksek ücretler ile çalıştırıyordu. Kuryelerine de yüksek bir oranda maaş verdiği ortaya çıktı. Trendyol kuryenin aldığı maaş bugün bir çok memur, özel sektör çalışanı ve diğer çalışanların ücretlerinden fazla. 12 saatte 48 kargo paketini sahibine ulaştıran Trendyol kuryelerinin, 9 ve 10 bin TL’lik akaryakıt masrafı olduğu belirtildi. Akaryakıt masrafı çıktıktan sonra ise kuryenin cebine kalan rakam 35 bin TL. Bugün bir çok yerde bu maaşla çalışmak ve iş bulmak zor. Yapılan açıklamada her kuryenin aynı maaşı almadığı, bu maaşların sadece trendyol çalışanlarına uygun olduğu. Çok kazananı var daha az kazananı da var denildi. Bu maaşları trendyol çalışanları için geçerli. Diğer çalışanlar 15 bin ve 20 bin TL arasında para kazanabiliyor.  Hatta 10 bin TL alanları da vardır denildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ