Gazete Hakimiyet

TARTIŞMALI CAMİ KAPILARINI AÇTI
Depreme dayanıklı olmadığı için yıkılan ve yeniden yapılması noktasında Cami derneği ile Belediye eski Başkanı Altınok Öz arasında bir çok polemiğin yaşanmasına neden olan Soğanlık Cami ibadete açıldı. İnşaatı tamamlanarak Diyanet İşleri Başkanlığı’na teslim edilen Soğanlık Camii’nde ilk namazı ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel kıldı.
Soğanlık Camii 2012 yılında depreme dayanıksız olduğu için Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkıldı. 2018’de yeniden yapımına başlanılan camii Belediye eski Başkanı Altınok Öz ile AK Parti ve Cami derneği arasında sürekli polemik yaşanmasına neden oldu. Yaşanılan tartışmaların gölgesinde camiinin inşaatı 4 yılda İBB tarafından tamamlandı.
İLK NAMAZI KILDILAR
6 bin 610 metrekarelik alanda yükselen ve aynı anda  6 bin 240 kişinin namaz kılabileceği Soğanlık Camiinin açılışında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve CHP ilçe Başkanı Efendi Argunşah, Cami derneği başkanı Ali Öcal aynı saflarda yer alarak cuma namazını kıldılar.  Caminin açılışında konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, yaşanılan sorunları çözdüklerini ve cami projesinde revizeye gittiklerini dile getirerek ” Değerli bir görünümle, sosyal kullanımı yüksek, güzel bir camimizi halkımızın hizmetine sunmuş olduk. Camilerimiz, içinde dua eden insanların, güzel dualarının kabul olduğu yerdir. İnsanların iyiliği için dua edilir. Çevre için, yoksulluğun bitmesi için, bereketin artması için dua edilir. Biz de burada hem memleketimizin hem milletimizin hem güzel şehrimizin hem de bütün dünya insanlığı için dualarımızı ettik” dedi.
“DELİKANLI SÖZÜ”
Soğanlık Camii dernek başkanı Ali Öcal ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında ise ilginç diyaloğ yaşandı. AK Partiye yakınlığı ile bilinen dernek başkanı Ali Öcal İBB Başkanı İmamoğlu’na teşekkür ederek “Bizi mutlu ettiniz. Bu camiyi yapmakla. Söz verdiğiniz gibi. Karadenizlinin delikanlı sözünü yerine getiriyorsunuz.” dedi. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ise Caminin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ