Gazete Hakimiyet

Yüzen genç kalıyor

Yüzen genç kalıyor

Yaz mevsiminin iyice kendisini göstermesinden sonra, bir çok kişi deniz kenarlarındaki tatil beldelerine gitti. Çoluk çocuk sıcaktan bunalanlar kendini serin sulara attı. Peki düzenli olarak yüzmenin sağlığınız için faydalarını biliyor musunuz? Bazı insanlar yüzmekten hoşlanır bazıları ise yüzmeyi hiç sevmez. Elbette yüzmeyi öğrenmek güzel bir şey ama pek çok insan yüzmenin nasıl yapılacağını öğrendikten sonra tekrar aktif olarak yüzmez. Genellikle sahilde kürek çekmekten ya da suda rahat bir şekilde yüzmekten öteye gidemediğimizi kabul ediyoruz. Yine de yüzmenin sizin için çok iyi olduğu ortaya çıktı!

YÜZME SAĞLIĞINIZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Biraz kilo vermenin veya biraz daha fit olmanın iyi olabileceğine karar verdiğinizde, spor salonları gerçekten pahalı olabilir ve hangi makineleri ne kadar sürede nasıl kullanmanız gerektiğini bazen bilemeyebilirsiniz. Böylece fit olmak yerine kendinize zarar veriyor olabilirsiniz! Endişelendiğiniz şeyler bunlarsa, yüzmek sizin için çözüm olabilir. Bir sürü faydası var ve birçok insan onu rahatlatıcı buluyor. Kalori yakacak, zindeliğinizi geliştirecek ve kaslarınızın tekrar esnek olmasını sağlayacaksınız. Tabii ki, bunların hepsi aynı zamanda düzenli bir antrenmanın faydalarıdır, ancak yüzmenin daha fazla avantajı vardır…

YÜZMENİN FAYDALARI

Havuzu daha sık ziyaret etmeye gerçekten değecek birkaç özel avantaj daha vardır. Öncelikle aktif olarak yüzüyorsanız akciğer kapasitenizi artıracaksınız. Yüzerken ciğerlerinizin yeterli havaya sahip olduğundan emin olmak için çok çalışıyorsunuz, böylece akciğer kapasiteniz gelişmeye başlayacak. Bunun yanı sıra, spor salonunda egzersiz yapmanın aksine, yüzmenin size herhangi bir spor yaralanmasına neden olması muhtemel değildir. Suyun içindeyken neredeyse ağırlıksızsınız, bu da etrafınızda bir tür koruyucu tabaka oluşturuyor.

DÜZENLİ YÜZMENİN İNANILMAZ FAYDALARINI ÖĞRENİNCE KENDİNİZİ SERİN SULARA ATACAKSINIZ

Yüzme ile kol, bacak ve daha birçok kas grubu aktif bir şekilde çalışır. Kardiyovasküler sistem desteklenir, kilo kontrolü sağlanır, kemikler güçlenir. Suyun yoğunluğu ile kemikler ve eklemler rahatlar. Kemik ve eklemlerin rahatlık kazanması ise esneklik kazanılması demektir. Bu da uzuvların daha geniş açılarla açılabilmesi anlamına gelir. Kas, eklem ve kemik sorunlarında fiziksel aktivite olarak yüzme ideal bir spordur. Su içindeyken kas ve eklemlerin diğer organ ve bölgelerle omurgaya baskı hissettirilmeden uyum içinde çalışması sağlanır. Yüzücüler üzerinde yapılan araştırmalar yüzme sporunun stresi azalttığı yönündedir. Bir diğer yandan bazı araştırmalar, yüzme sporunda fiziksel aktivite yoğun olduğu için yüzmenin serotonin hormonunu destekleyici bir etkisi olduğunu söylemektedir. Suyun direncinin fazla olması ve buna bağlı olarak yüzmenin fazla efor sarf ettirmesi kişiyi oldukça fazla yorar. Aşırı derecede enerjinin harcanması kişinin yorulmasına ve uyku yoğunluğunun artmasına neden olur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ