Gazete Hakimiyet

Tadına bayılacaksınız

Tadına bayılacaksınız

Zinde tutan protein dolu yoğurt böyle mayalanır! Sürekli hasta oluyorum diyorsanız kendi yoğurdunuzu mayalama vakti gelmiş demektir. Araştırmalara göre evde mayalanan yoğurt, antibiyotik ile eş değerdir. Sizler de kaya gibi yoğurt mayalamak istiyorsanız detaylar haberimizde.

Yoğurt mayalamak günümüzde hem maliyetlerden kaçınmak hem de doğal bir besin kaynağı tüketmek açısından bir kez daha önemli bir rol oynamaktadır. Her türlü sütten yapılan yoğurt, Türkiye’nin milli besinlerinden kabul edilir. Besleyici ve sağlığı koruyucu bir gıda olarak uzmanlar tarafından önerilen yoğurt, evde yapıldığında daha da güzel. Özellikle sindirim ve mide hastalıklarını iyileştiren yoğurt, çok yüksek miktarda protein içerir. Sizlerde dışarıdan alınan yoğurtlara son vererek, protein dolu ve antibiyotik görevi gören ev yoğurdunu denemelisiniz. Kaya gibi yoğurt nasıl mayalanır? Malzemeleri neler? Detaylar için haberimize göz atabilirsiniz…

KAYA GİBİ ÇÖMLEKTE VE BORCAMDA YOĞURT TARİFİ İÇİN MALZEMELER

3 kilo köy sütü
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz

KAYA GİBİ EV YOĞURDU TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

Köy sütümüzü tencereye alıp kaynatıyoruz. İçindeki su buharlaşana yani süt azalana kadar pişiriyoruz. Az kaynatırsanız süt sulanır.
3 yemek kaşığı yoğurdumuza bir çay kaşığı şeker ve tuzu ekleyip iyice karıştırıyoruz.

1.jpg
Kaynayan sütümüzü ocaktan alıp mayalamak istediğimiz yere koyuyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Serçe parmağınızla 10’a kadar saymayı deneyin ve sütün içinde tutun.
7’de biraz yanmaya başladıysa sorun yok.

2.jpg
mayayı süte ekleyin ve iyice karıştırın. Her yere yayın. Ama önce maya ve sütü az bir miktar alıp çırpalım ki sütümüzün sıcaklığı mayamızla dengelensin.
Kabın ağzına bir elek koyun ki buhar deliklerden çıksın ve buhar su oluşturmasın ve yoğurdumuzu sulandırmasın. Ardından olduğunuz yerde ki sıcaklığı belirleyin. Ona göre çok abartmadan üstünü kapatabilirsiniz.

3.jpg
5 saat bekledikten sonra buzdolabında en az 7 veya 8 saat bekletiyoruz.
İşte size taş gibi yoğurt.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ