Gazete Hakimiyet

Kritik dönemde, kritik ziyaret

Kritik dönemde, kritik ziyaret

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP il Başkanı Canan Kaftancıoğlu arasındaki gerilim gündemdeki yerini korurken, ilçe başkanlarından önemli bir atak geldi.
Adı Cumhurbaşkanlığı adaylığında geçen ve bu noktada da en büyük desteği İYİ Parti’den gören İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu arasındaki gerilim her geçen gün büyüyerek devam ediyor. Tavrını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana kullanan CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu’nun her ortamda İmamoğlu’nu suçladığı ve zaman zaman “aptal” veya “müteahhit kafalı” dediği iddia ediliyordu. Son yapılan divan toplantısında Kaftancıoğlu’nun İmamoğlu’nu “şizofren” olmakla suçlaması ise bardağı taşıran son damla oldu. İmamoğlu’nun Kaftancıoğlu’nun bu sözlerinin üzerine bazı kurmayları ile birlikte CHP İstanbul İl Binasına bastığı da öne sürülürken, en büyük atak ise ilçe başkanlarından geldi. Aralarında bazı il başkan yardımcılarının da bulunduğu CHP ilçe başkanları bugün Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret ederek sahip çıkarak “sizin yanındayız” mesajı verdiler.
İBB Meclis toplantısı öncesinde gerçekleştirilen ziyaret ile ilgili bazı ilçe başkanları sosyal medya üzerinden Kaftancıoğlu’na ince mesajlar vererek “İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu ve İBB Meclis grubumuzla dayanışma içinde olduğumuzun ifadesi olarak ziyarette bulunduk”dediler. Bu ziyaretin ardından ilçe başkanlarının İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan yana tavır aldıkları siyasi kulislere yansırken, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun ise nasıl bir tavır takınacağı merak konusu oldu.
GERİLİMİ YALANLAMADI
Bugün Gazeteciler İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ise Kaftancıoğlu ile yaşanılan gerilimi sordular. Olayı yalanlamayan İmamoğlu, “Canan Kaftancıoğlu nezaketli bir hanımefendidir. Yani bu bahsi geçen kelimeleri bir kadın olarak söylememiştir diye düşünüyorum. Söyleyeceğim bu kadar.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ