Gazete Hakimiyet

KUPADA YÜZÜ GÜLDÜ

KUPADA YÜZÜ GÜLDÜ

Kartal Bulvarspor, TFF 3. Lig 2. Grubunda ligin 3. Haftasında konuk olduğu ve sahadan 1-1 berabere ayrıldığı Kuşadasıspor’u deplasmanda 1-0 yenerek tur atladı.
Hasan DEMİR
STAT: Özer Türk
HAKEMLER; Metin Ateş**, Uğur Akalp*, Hicri Yıldırım**
KUŞADASISPOR;
 M. Salih Demircan, Can Aksoy, Doğukan Kalyoncuoğlu ( 46.dk. Berkay Sizer ), Ali Öztürk, Emirhan  Karagülle ( 88.dk. Galip Güzel ) Fatih Şerifoğlu ( 59.dk. Murat Çaydemir ), Aziz Kızılgün ( 46.dk. Hasan Demir ), M Arda Çetin ( 46.dk. Süleyman Okçu ), Atakan Aybastı, Emir Yazıcı, Ferhat Öztaşdelen
BULVARSPOR; Muhammed Ali Elagöz, Oktay Demircan, İ. Sinan Sözen, Abdülkerim Canlı, Görkem Güven (25. dk. Barışcan Tay ) ( 68.dk. Miraç Toklu ), Doğukan Topkaya ( 82.dk. Osman Arslantaş ), H. Ahmet Sarı, M Refik Can
( 68.dk. Halilcan Ayhan ), A. Arif Akşit, Furkan Çetinkaya, Sarp Tenim ( 68.dk. Oğuzcan Çalışkan )
SARI KART; Atakan Aybastı, Murat Çaydemir, Ferhat Öztaşdelen ( KUŞADASISPOR ) Osman Arslantaş, Adem Arif Akşit, Oktay Demircan ( BULVARSPOR )

3. ligde Kartal temsilcisi Bulvarspor ligin 3. haftasında 1-1 berabere kaldığı Kuşadasıspor’u deplasmanda bu kez yenerek Ziraat Türkiye kupasından eledi. Maç Bulvarspor’un ilk yarıda attığı golle 1-0 sona erince, 3. Tur’a yükselen taraf oldu.
Maçta aslarını dinlendiren Bulvarspor sahaya lig maçlarında son dakikalarda oyuna aldığı futbolcuların ağırlıklı olduğu bir takımla sahaya çıktı. Ziraat Türkiye Kupasını isteyen ev sahibi ekip Kuşadasına karşı etkili bir futbol ortaya koyan Bulvarspor, geliştirdiği ataklarla rakibini bunalttı. Her iki takımında birbirini çözmeye yönelik oyun anlayışı içinde geçen karşılaşmanın 31. dakikasında Bulvarspor Doğukan ile golü buldu. Maçın 31. dakikasında sağ taraftan kazanılan korneri Bulvarspordan Arif Akşit kullandı. Ceza sahası içine karambolde topu önünde bulan Doğukan Topkaya, meşin yuvarlağı Kuşadası ağlarıyla buluşturdu.

Maçın 45. dakikasında ceza sahası dışında Aziz Kızılgün’ün düşürülmesi ile kazanılan serbest vuruştan ev sahibi ekip yararlanamadı. İlk yarı Bulvarspor’un 1-0 üstünlüğünü ile sona erdi.
İkinci ev sahibi ekip beraberliği yakalamak için, konuk Kartal Bulvarspor ise ikinci gol için bastırdı. Kontrataklarla gol arayan Bulvarspor maçın 80. dakikasında Doğukan Topkaya’nın ayağından önemli bir fırsatı harcadı. 85. dakikada Kuşadasından Emirhan Karagülle’nin sert şutu direkten taca çıkarken, orta hakem Metin Ateş 9 dakika uzatma verdi.  
Sert bir ortamda geçen ve zaman zaman gerginleşen sahada Orta hakem Metin Ateş iki takımdan 7 futbolcuya sarı kart gösterirken, ev sahibi ekip Kuşadasısporun teknik heyetinden bir antrenöre ise Kırmızı Kart gösterdi. (Maç resimleri Ses Gazetesi)

KUPADA YÜZÜ GÜLDÜ
Ligde oynadığı 4 maçta 2 beraberlik 2 mağlubiyet alan Kartal Bulvarspor’un yüzü Ziraat Türkiye kupasında güldü. Ligin 3. haftasında oynadığı lig maçında rakibiyle 1-1 berabere kalan Kırmızı Beyazlılar, kupayı müzesine götürmek isteyen Kuşadasıspor’u kendi saha ve seyircisi önünde yenerek saf dışı bırakırken, hafta sonunda deplasmanda Bayrampaşaspor ile oynayacakları lig maçı öncesinde de moral depoladılar.  Ziraat Türkiye Kupasını müzesine taşımak isteyen Kuşadasını saf dışı bırakan ve ilk galibiyetini kupada elde eden Bulvarsporlu futbolcular maç sonrasında soyunma odasını bayram yerine çevirdi.  Teknik direktör Atakan Çağlayan, çok sert geçen ve sarı kartların havada uçuştuğu kupa maçından galip ayrılmanın sevincini yaşadıklarını dile getirdi. Bulvarspor olarak Ziraat Türkiye kupasında da Kartal’ı en iyi şekilde temsil edeceklerini dile getiren Çağlayan, “Kupada tur atlamayı çok isteyen bir rakibimiz vardı. Biz lig maçlarında son dakikalarda oyuna aldığımız futbolcularımızdan kurulu on birle sahaya çıktık. Gergin bir havada oynanılan maçta tur atlayan taraf biz olduk.Lig maçlarında ilk golü atan biz olmamıza rağmen son dakikalarda yediğimiz gollerle puan kaybettik. Bu maç bizim açımızdan bir kırılma noktasıydı. Bulvarspor’un altyapısından ve geçtiğimiz sezon Bölgesel Amatör Küme’de oynayan futbolcularımızın ağırlıklı olduğu bir takım. Futbol kariyerlerinde ilk kez profesyonel olan bir ekibe sahibiz. Dolayısı ile 3. ligi yeni yeni tanıyan bir kadroyla rakiplerimiz ile mücadele ediyoruz. Bu maç ile birlikte son üç haftadır tecrübe kazanarak, kaybetmemeyi öğreniyorlar. Kazanmayı ve kaybetmemeyi bundan sonraki maçlarımızda alışkanlık haline getireceğiz. Sezon öncesinde de söylediğim gibi Bulvarspor yenilse bile çok can yakacaktır. Bunu da bugün gösterdik. Bu hafta sonunda oynayacağımız Bayrampaşaspor maçını da kazanarak ligde de var olduğumuzu ortaya koyacağız. Hiçbir taraftarımızın endişesi olmasın. Rakiplerimize kafa tutan bir ekibe sahibiz” dedi.  

  
TARİH TEKÜRRÜRDEN İBARET
Kartal Bulvarspor’un teknik direktörü Atakan Çağlayan’ın  futbol kariyerinde ise Kuşadasıspora karşı şansı yolunda giden bir isim oldu. Pendikspor’da futbol oynadığı dönemde,  2. lig maçında attığı gol ile Pendikspor’un galip gelmesini sağlayan Çağlayan bu kez de Kuşadası karşısına Teknik Direktör olarak çıktı. İki hafta önce oynanılan lig maçında ilk puanını Kuşadasından alan Çağlayan, bugün oynanılan kupa maçında da rakibini saf dışı bıraktı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ