Gazete Hakimiyet

KİMLERE YASAK KOYDU

KİMLERE YASAK KOYDU
İYİ Parti Kartal Belediye Meclis Üyesi Mukadder Gürcan, gazetemizin sorularını yanıtladı.

Hasan DEMİR-ÖZEL HABER
Göreve geldiği günden bu yana bir çok partilisi ile yıldızları bir türlü barışmayan İYİ Parti Kartal İlçe Başkanı Fuat Onbaşılı, bu kez de kafaya iki Belediye Meclis üyesine taktı. Büyük bir skandala imza atan Onbaşılı, meclis üyelerinin ilçe binasına gelip gitmelerini yasakladı.
SKANDAL PARTİSİ
İYİ Parti Kartal ilçe teşkilatında skandalların ardı arkası bir türlü bitmek tükenmek bilmiyor. İlçe teşkilatını tek adamlılıkla ve diktatörlükle yönetmekle suçlanan ve bu nedenle de bazı yönetim kurulu üyeleriyle ters düşen İlçe Başkanı Fuat Onbaşılı şimdi de Belediye Meclis üyeleriyle girdiği polemikle gündeme damgasını vurdu.
YASSAK KARDEŞİM (!)
Kartal siyasetine bomba gibi düşen iddiaya göre; ilçe Başkanı Fuat Onbaşılı Şubat ayında yapılacak olan ilçe kongresinde kendisine rakip liste çıkarmaya hazırlanan muhalifleriyle görüştüklerini öne sürdüğü Belediye Meclis Üyeleri Mukadder Gürcan ile İbrahim Yıldırım Ateş’in ilçe binasına girmelerini yasakladı.
 “DAVET EDERSEM GELİN”
Onbaşılı’nın meclis üyelerine sadece kendilerini davet etmesi halinde ilçe binasına girmelerine izin verdiği öne sürülüyor. Bunun dışında da meclis üyelerine “gelmeyin” yönünde talimat verdiği ortaya çıktı. Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz Belediye Meclis Üyesi Mukadder Gürcan ilçe başkanının kendilerine, bu yönde telkinleri olduğunu söyledi. Gazetemize konuşan Gürcan, Belediye Meclis üyesi olarak parti binasına yoğun gidip geldiklerini ve bunun da rahatsızlık yarattığını söyledi. İlçe Başkanı Fuat Onbaşılı’nın kendilerine CHP’yi örnek gösterdiğinin altını çizen Gürcan, “Bizler Belediye Meclis üyeleri olarak ilçe binamıza yoğun olarak gelip gidiyoruz. Bundan da rahatsızlıklar var. İlçe Başkanı bize, CHP’li Meclis üyelerinin ilçe başkanı tarafından davet edilmeleri halinde ilçe binasına geldiklerini söyleyerek, siz niye böyle bir yaklaşımda bulunuyorsunuz diye yaklaşımda bulundu”diye konuştu
“BAŞKAN ARAYIŞIMIZ YOK”
Mevcut bir ilçe başkanı bulunduğunu ve kongre içinde başkan arayışı içinde olduklarına yönelik iddiaların sadece dedikodudan ibaret olduğunu öne süren Belediye Meclis Üyesi Mukadder Gürcan, kongre kararı alınmadan birilerinin sokağa çıkıp başkan adayı olarak dolaşmalarının da yanlış bir tutum olduğunu ifade ederek,  “Henüz il veya genel merkezimizin kongre süreci ile ilgili olarak aldığı bir karar yok. Benim her hangi bir ilçe başkan adayım da yok. Böyle bir çalışma içinde de değilim. Bizim bir ilçe başkanımız vardır. Belediye Meclis üyesi olarak bizlerin de amiridir. Kendisinin emrindeyiz. Aday çıkarmamız siyasi ahlak olarak yakışıksız kalmaz. İlçe Başkanımız burada genel başkanımızı temsil ediyor”dedi.
PARTİYİ PARÇALADI
Fuat Onbaşılı’nın göreve gelmesiyle birlikte ilk yaptığı icraatın partiyi bölük pörçük hale getirdiğini öne süren İYİ Partililer ise istifa etmesini istediler. Kendisinin kongre öncesinde verdiği hiç bir vaadi yerine getirmediğini ve partilerinin tüm Türkiye genelinde büyük bir ivme kazanırken Kartal’da da kan kaybettiğini dile getirdiler. İlçe Başkanının kullandığı doktorluk ünvanının da tartışmalı olduğunu belirten İYİ Partililer, “Partiye gelerek üye olanlara değer verilmiyor. Her üyelik için başvuranların neden ve niçin geldiği, kimler tarafından gönderildiği sorgulanıyor. Partimiz millet ittifakının en büyük ve önemli ortaklarından bir tanesidir. İlçe Başkanının görevi de bu ittifakta tuğla üzerine tuğla koymak Belediye’nin çalışmalarına katkı sunmaktır. Ancak ilçe başkanı almış eline balyozu ittifakın yıkılması için uğraşıyor. Partililerimizin sorunlarına, dertlerine derman olunmuyor. Kendisi sadece koltuk savaşı veriyor”dediler. Belediye Meclis üyelerinin partiye giriş yasakları konulmasına da eleştiren İYİ Partililer, ” İlçe binası tüm Kartallıların evidir. Derdi, sorunu olan buraya gelir. Belediye Meclis üyeleri ile görüşmek isteyen ilçe halkı, kendileriyle kahve köşelerinde mi görüşecekler. Böyle bir rezalet olabilir mi. Biz partililer olarak genel başkanımızla görüşüp Kartal’daki bu rezaletlere son verilmesini isteyeceğiz” dediler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ