Gazete Hakimiyet

KARTAL’DA İSTİYOR

KARTAL’DA İSTİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, başta öğrenciler olmak üzere dar gelirli vatandaşların hesaplı ve sağlıklı yemek yiyebilmesi için çeşitli bölgelerde “Kent Lokantası” açıyor.
HASAN DEMİR
Gıda fiyatlarının son zamanlarda  hızla artması üzerine harekete geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi öğrenciler ve dar gelirli vatandaşların yemek yiyebilmesi için “Kent Lokantaları” açmaya başladı.
Ağır ekonomik koşullarla baş etmeye çalışan, başta öğrenciler ve dar gelirli çalışanlar olmak üzere İstanbul halkının ucuz ve sağlıklı yemeğe ulaşımı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent lokantalarını hayata geçiriyor. İlkini Çapa’da olmak üzere Bağcılar ile Ümraniye’de açılan Kent Lokantalarında 4 çeşit yemek 29 TL’den satılıyor.

KARTAL’DA NİYE YOK
Kamuoyundan da büyük destek bulan ve fiyatı ile birçok insanın cebini rahatlatan Kent Lokantası projesinin Kartal’da da açılması isteniliyor. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ile İBB yetkililerini çağrıda bulunan ilçe sakinleri “Kartal Belediyesi’nin sosyal tesisleri çok pahalı. İBB’ye ait BELTUR’larda da fiyatlar son günlerde sürekli artmaya başladı. Ucuz yemek yemek Kartallı olarak bizlerinde hakkı. İBB’nin bu tür sosyal proje hizmetlerinden Kartal niye faydalandırılmıyor. İlçemiz sınırları içinde üç üniversite var. Üstelik dar gelirli vatandaşların da sayıları fazla. Esnafları da düşünürseniz, Kartal’ın Kent Lokantası’na ihtiyacı var” dediler. Gerekirse kira bedelinin Kartal Belediyesi tarafından karşılanması gerektiğini de dile getiren ilçe sakinleri “Bu hizmet mutlaka Kartal’a getirilmeli. Belediye sahil binasının alt katı Kent Lokantası için uygun bir yer olabilir” dediler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ