Gazete Hakimiyet

HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

İstanbul’da dün geceden itibaren etkili olan ve 5 kişinin yaşamını yitirdiği lodos tehlikesine karşı Kartal Belediyesi teyakkuza geçti.
Dün başlayan ve etkisini halen sürdürerek şiddetli fırtınaya dönüşen lodosta İstanbul genelinde 5 kişi yaşamını yitirdi. Maltepe sahilinde de bir gemi batarken, Kartal sahil yolu da deniz sularının taşmasıyla çift yönlü olarak trafiğe kapandı.
Belediye ekiplerinin sabaha kadar lodos nöbeti tuttuğu Kartal’da da bir çok devrilen ağaç, kırılan dallar ve su baskınlarına anında müdahale edildi Fen, Temizlik İşleri, Destek Hizmetleri, Zabıta Müdürlüğü, Sivil Savunma Uzmanlığı ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlardan gelen ihbarlara müdahale ederek yaşanan olumsuzlukları giderdi. Fırtınada devrilerek yolları kapatan ağaçlara müdahale eden Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, gece boyunca yoğun mesai harcadı.
TAKSİ ÜZERİNE AĞAÇ DEVRİLDİ
Kartal’ın en işlek caddelerinden biri olan Üsküdar Caddesi’nde bir taksinin üzerine düşen ağaç, ekiplerin ilk müdahale ettiği olay oldu. Devam eden çalışmalar kapsamında belediye ekipleri devrilen 12 ağaca müdahale etti. Tıkalı mazgalları açan ekipler, sahil yolu Dragos mevkiinde yaşanan su baskınında da İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile birlikte çalıştı.Öte yandan Kartal Belediyesi Komşu İletişim Merkezi de gece boyunca gelen çağrılara yanıt verdi. KİMER aracılığı ile vatandaşlardan gelen 31 acil talebe, ekiplerin hızlı müdahalesi sonucu sorunlar giderilerek cevap verildi.  Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, İstanbul’u etkisi altına alan şiddetli lodos ve yağışın, bugünde devam etmesi beklendiğini dile getirerek ” Çalışma arkadaşlarımızla görevimizin başındayız, teyakkuz halindeyiz. Herhangi bir olumsuzluk yaşanması halinde 444 4 578’i arayarak Komşu İletişim Merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz”dedi.
RORO GEMİSİ BATTI
Dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan kuvvetli lodos nedeniyle akşam saatlerinde Kumcular İskelesine demirli olan 808 groston ağırlığındaki 67 metre uzunluğundaki AYİS 1 isimli RO-RO gemisinin halatı kopunca Maltepeye sürüklendi. Dalgaların etkisiyle iskeleye çarpan gemi gece saatlerinde ise su alarak battı. Tedbir amaçlı Kıyı Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Mehmetçik römorkörü olay yerinde geldi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ