Gazete Hakimiyet

Edirne Ticaret Borsası fiyatları geçerli

Edirne Ticaret Borsası fiyatları geçerli

Son günlerde önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin buğday sıkıntısı yaşayacağı tartışmaları yaşanırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi buğday alım ihale ilanı açtı. Halk ekmek fabrikalarında üretilen ürünlerde kullanılmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentte yaşayan çiftcilerden buğday alımı gerçekleştirecek.
İhaleyi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Sosyal Medya hesabından, “İstanbul’un buğdayı ekmek olacak” diyerek duyurdu. İmamoğlu, İhale şartlarının yer aldığı internet sitesinin portalını da paylaştı.
2022 HASADI
İhale şartları arasında alınacak olan buğdayların 2022 yılı hasat dönemine ait olması isteniliyor. Buğday alınacak çiftçilerin İstanbul ili sınırları içerisinde yer almaları şartı da aranırken, alınacak olan buğdayın ise ilk anda 60 ton olacağı ifade edildi.
Ekmek maliyet girdi fiyatlarını öngörülebilir tutmak ve İstanbullu çiftçilere destek olmak amacıyla alımın gerçekleştirileceği de ifade edilen ihale açıklamasında, Çiftçilerin vereceği buğday satış taahhütleri, 24 Haziran 2022 tarihi saat 16.00’ya kadar toplanacağı kaydedildi. İstanbul Halk Ekmek internet sitesi (www.ihe.istanbul) üzerinden yayınlanan satış taahhüt formu, doldurulup ve imzalandıktan sonra bağlı bulunduğu ziraat odaları vasıtasıyla fiziki olarak toplanacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ