Gazete Hakimiyet

Diyanet fetva verdi

Diyanet fetva verdi

Kurban Bayramına sayılı günler kala, hazırlıklar devam ederken vatandaşların merak ettiklerinin başında kredi kartı ile taksitle kurban kesimi olur mu konusu yer alıyor. Faizle kurbanlığın kesilip kesilmeyeceğini merak eden vatandaşlar Diyanetin Fetva hattını arayarak sorularına cevap arıyorlar.
Peki Kredi Kartı ile taksitli kurbanlık kesilir mi? Diyanet İşleri Başkanlığı yaptığı açıklama ile bu soruya cevap verdi. Diyanet Din işleri Yüksek Kurulu kurbanlık alırken kredi kartıyla tek çekim veya taksitle alınabileceğini duyurdu. Kredi kartıyla taksitli olarak alınan kurbanlık karşılığında bankaya ödenecek ek ücret uygulamasının da caiz olduğunu duyuran Diyanet, ancak faiz ödemesinin günah konusu olabileceğinden dolayı bundan uzak durulmasını açıkladı.
KAÇ HİSSELİ KESİLİR
Vatandaşların merak ettikleri bir başka konu ise kurbanlıkların küçükbaş ve büyükbaş hayvanların kaç hisseyle kurban edilmesi. Fetva hattı bu konu ile ilgili olarak ise, maddi durumları iyi olanların Allah rızası ve sevap kazanmak amacıyla koyun, keçi,. sığır, manda ve deveyi kurban edebileceklerini duyururken, hisse konusunda da küçük baş hyvanların sadece bir kişinin kesebileceğini duyurdu. Deve, Sığır, Mandanın ise en fazla 7 hisseli olarak kesilebileceğine dikkat çeken Diyanet, kurbanın ibadet olabilmesi için mutlaka kesim günleri içinde kesilmesinin de şart olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ