Gazete Hakimiyet

DEVA Partisi Kartal İlçe Başkanı Avukat İltan Ekmekçioğlu, dönüşüm ve değişim için hazır olduklarını söyledi. Partilerine yüklenen misyonun farkında olduklarını dile getiren Ekmekçioğlu, Kartal halkını demokrasi ve atılımla geleceğe taşıma arzusu ve azminde olduklarını vurguladı.
2019 yılında eski Bakanlardan Ali Babacan liderliğinde kurulan ve kısa adı DEVA olan Demokrasi ve Atılım Partisi Kartal İlçe Başkanı Avukat İltan Ekmekçioğlu, Türkiye’yi yönetmeye hazır olduklarını kaydetti. Gazetemizin sorularını yanıtlayan ve net mesajlar veren Ekmekçioğlu, “Ekmeğini yediğimiz, suyunu içtiğimiz, havasını kokladığımız Kartalımızın geleceğe hazırlanmasında söz sahibi olacağız” diye konuştu.
DEVA Partisinin kurucu ilçe başkanı atandınız. Bu görevi nasıl değerlendiriyorsunuz?
Benim için önemli bir görev. Partimizin kuruluşu tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de büyük heyecan oluşturdu. Ülkesini düşünen, toplumu geleceğe taşıyabilecek özellikle ekonomi noktasında tecrübeli bir isim olan sayın Ali Babacan‘ın kadrosunda yer almak için ilçe başkanlığına talip oldum. Biliyorsunuz, ben İYİ Parti Kartal ilçe teşkilatında da siyaset yaptım. Kartal ve Pendik ilçe teşkilatlarının kuruluşunda görev aldım. DEVA Partisinin Kartal ilçe başkanlığına da tecrübeme, bilgime güvenerek talip oldum. Benimle birlikte 35 arkadaşım kurucu ilçe başkanlığı görevine talip oldu, Yapılan müzakereler ve istişareler sonucunda kurucu ilçe başkanlığı görevi tarafıma verildi.
Nasıl bir ilçe yönetimi oluşturuyorsunuz?
Kartal’a hitap eden, sırtında kamburu olmayan ilke ve değerleri olan geleceğe dair umutları arttıran, birlikte çalışma ve başarı işlere imza atmak için heyecan duyan bir Kartal ilçe teşkilatı oluşturduk.İlçe teşkilatımızın kuruluşunda 350 kişi yönetimde yer alabilmek için başvuruda bulundu.  Partimizin tüzüğüne göre; yüzde 50 daha önce siyaset yapmamış, yüzde 35 kadın, yüzde 20 genç kotamız var. Tüm bu parametreleri dikkate alarak, Kartal’ı güçlü bir şekilde temsil edecek ilçe yönetimimizi hassasiyetle oluşturduk. Kamuoyuna açıklamak noktasında heyecan duyuyoruz.
İlçe kongresi ne zaman?
Partimiz kısa zamanda organizasyonunu ve yasal prosedürleri tamamlayarak kongre yapabilir hale gelmiştir. Bildiğiniz üzere, Pandemi nedeniyle hem dünya çapında hem de ülkemizde zorlu bir dönem yaşanmaktadır. Ülkemizdeki her bir vatandaşımızın sağlığı bizim de önceliğimizdir. Şartlar uygun hale geldiğinde kongremizi yapmak üzere hazırız.
Kartal’da hedefiniz nedir?
Sosyal adalet, adil hizmet,  depreme dayanıklı güvenli yaşam alanları, İstanbul’a yakışan ve turizmden payını alan yeni bir Kartal inşa etme hayalimiz var. Bu hedefimize yönelik alt planlarımız ve çalışma grubumuz hazırlanmış durumdadır. Sorunlara uzaktan değil, farklı açılardan bakarak çözümler bulma konusundaki tüm tarafların tecrübelerini değerlendirerek ortak akıl ile çözümler buluyoruz. Örneğin, mahalle muhtarlarımız ile mahalle bazında sorunları görüştük, çözümler için onların fikirlerini aldık. Ayrıca bu çözümlere kendi ilçe ekibimizin yaptığı gözlem ve incelemeleri dahil ederek çözümlerimizi önceliklendirdik. İleri aşamalarda konulara göre teknik veya akademik görüş almak konusunda da planlarımız var.
Peki Kartal ölçeğinde çalışmalar nasıl gidiyor?
Öncelikle Kartal’da ilçe binamızı oluşturduk. Kordonboyu Mahallesi Ankara Caddesi üzerinde (Enerji SA) üzerinde binamızı faaliyete açtık. Teşkilatımıza katılım için talep yüksek olmasına rağmen, Pandemi nedeniyle görüşmelerimizi ertelemiş durumdayız. Şu an yapabileceğimiz çalışmalara odaklandık ve enerjimizi bu alanlara harcıyoruz. Bunlara örnek olarak: ihtiyaç sahibi aileleri muhtarlarımız ve teşkilatımız aracılığı ile belirliyor, yardımları yiyecek kolisi ve maddi destek şeklinde yürütüyoruz. Ayrıca sosyal medya üzerinden farkındalık yaratmak ve farkımızı bu mecradan göstermek amacıyla çalışıyoruz.
Peki DEVA Partisinin kuruluşu nasıl oldu?
Özellikle Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişinden sonra, korku politikası doğdu. Hemen ardından artan hukuksuzluk, adaletsizlik, eşitsizlik ve liyakatsizlik ülkeyi sistemsel sorunlara soktu. Türkiye özellikle ekonomik yönetim konularında sınıfta kaldı, yarını göremeyecek duruma geldi, uçurumun kenarına itildi. Mevcut partiler misyonunu tamamlayamadı.mevcut hükümet insanları ancak kutuplaştırarak, düşman göstererek desteğini tutmaya çalışıyor. Genel Başkanımız, 2002-2015 yılları arasında olmak üzere 13 yıl  Ekonomi Bakanlığı yaptı. Daha önce ülkemizin ekonomi direksiyonunda oturan, başarılı bir politika sergileyen genel başkanımız Sayın Ali Babacan’a milletimizin güveni tamdır. Deva Partisi ekonomide uçurumun kenarına geldiğimiz dönemde elini taşın altına koyanların değil, gövdesini taşın altına koyanların kurduğu bir partidir. Partimizi biz değil, halkımız kurdu. Bugünkü ortaya çıkan tabloda Deva Partisi’ne olan güven ve samimiyet bunun kanıtıdır.
Partinizin duruşunu nasıl tanımlıyorsunuz? Diğerlerinden farkınız nedir?
DEVA Partisi
merkezde olan bir partidir. Klasik ve ideolojik yaklaşımları tümüyle reddediyoruz. Gerçek manada ayrıştırmaya karşıyız. Biz tamamen halkın partisi olma hedefindeyiz. 84 milyona hitap ediyoruz. Amacımız; herkesin barış, huzur ve kardeşçe yaşayabileceği, demokrasi temelinde atılıma geçen kıymetli ve kalıcı bir ekonomiyle milletimizi buluşturmak en büyük hedefimiz olacaktır.
Partinizin öne çıkan söylemi nedir?
Eski klasik terminoloji, sağ, sol, muhafazakâr, liberal terminolojisi bile özellikle gençler olmak üzere artık toplumda karşılık bulmuyor. Bunlar  önemli ölçüde anlamlarını kaybetti.  Biz gelecekten bahsediyoruz çözümlerden bahsediyoruz.  Geleceğin bakış açısını yakalamaya çalışacağız. Ekonominin ne kadar kıymetli bir şey olduğunu milletçe bir kez daha anlamış olduk. Ekonomisi iyi olan bir devlet komşularına yatırım için güven milletine huzur verir.bu yüzden en önemli söylemimiz ekonomin demokrasi merkezinde atılıma geçmesi ve kalıcı olmasıdır bunun için deva diyoruz.
Seçmen sizi niye tercih etsin?
DEVA partisi programıyla, tüzüğüyle, kurucularıyla, teşkilat yapısıyla Türkiye’nin tamamına hitap etmektedir. Partimizin temeli demokrasiye, şeffaflığa, liyakate, insan haklarına ve özgürlüğe dayanmaktadır. Çok geniş, kaliteli araştırmalar yaptırıyoruz. Türkiye mevcut partilerden umudunu kesmiştir.  Pandemi öncesinde, Türkiye’nin en büyük partisi kararsızlardı, bu oran yüzde 36-37’lerde. Yani mevcut siyasi sistemi kabul etmeyen, reddeden, bir Türkiye tablosu var. Aslında bu tablo Türkiye’nin karamsarlığın içine itildiği bir tablodur. Kaldı ki; bu özellikle gençler yeni bir şeyler görmek istiyor.Amacımız sadece Türkiye için iyi bir şeyler yapmaktır. Türkiye’nin en önemli sorun alanları özgürlük, adalet ve ekonomi. Bizim bu konularda samimi bir şekilde çalışacağımıza seçmen inanıyor. Türkiye’nin kitlesel sorunlarını çözme kapasitemizi ve niyetimizi görüyorlar. Gerek ekonomide gerekse dış politikada genel Başkanımızın bakanlık yaptığı o başarılı döneme bir bakın. O dönemde yaşanılan Türkiye ile bugünkü Türkiye arasındaki fark ortadadır. O dönemin mutfağındaki ekibin tamamı şimdi Deva Partisi ekibinin içinde yer alıyor. Bu da partimiz için büyük bir avantajdır. Uygulama tecrübesi olan bir kadro ile yola çıktık. Bunu gören her seçmende bizi tercih edecektir.
Kartallılara son mesajınız nedir?
Deva Partisi olarak, ayrıştıran değil, birleştiren ve buluşturan olmak için yola çıktık. Dürüst, akılcı, serinkanlı, sakin ve incelikli bir dille Türkiye’nin yönetimine talibiz. Kimse umutsuzluğa kapılmasın dün bu ülkenin ekonomisini en iyi yerlere getiren ekip Deva Partisini kurmuş millete hizmet etmek için ilk seçimde milletimizin de desteğiyle görevi devralacaktır. Gerginlik politikalarından yorgun düşen ülkemizi içinde bulunduğu buhranlı günlerden aydınlığa kavuşturmak için tüm Kartallıları Deva  çatısında siyaset yapmaya davet ediyorum

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ