Gazete Hakimiyet

DARBE ÜSTÜNE DARBE

DARBE ÜSTÜNE DARBE

Adalar Belediyesi Meclisi Belediye Başkanının onaylanmayan 2020 yılı kesin hesabını veto etmesi üzerine olağanüstü toplandı. Meclis üyelerinin tamamının katıldığı toplantıda Belediye Başkanı Erdem Gül, meclis üyelerinden ikinci darbeyi aldı.
“HALKA CEVAP VERECEĞİZ”
Mayıs ayı birinci bileşiminde CHP’li Adalar Belediyesinin 2020 yılı kesin hesabı görüşülerek karara bağlanmak üzere Meclise geldi. Yapılan görüşmede kesin hesaplar üç CHP’li, üç AK Partili ve bir DSP’li üyenin oylarıyla 7-5 kabul edilmeyerek ret edildi. Bunun üzerine CHP’li Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, veto hakkını kullandı. Kararın veto edilmesi üzerine Adalar Belediyesi Meclisi bugün saat 11.00’de olağanüstü olarak toplandı. Meclisi CHP İlçe Başkanı Ercan Akpolat’ta izledi. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Erdem Gül, ret oyu veren üç CHP’li Belediye Meclis üyelerine yönelik olarak, “Bu konunun nereye gideceği belli. Sıkıntı olacak. Biz ancak halka cevap veririz”dedi.
İKİNCİ KEZ RET EDİLDİ
Daha sonra yapılan oylama üzerilerindeki tüm baskılara rağmen dik duruşlarını sergileyen ve tutumlarından vaz geçmeyen CHP’li M. Dündar Tıraş, Nesrin Karanfil, Fatma Bucak’ın yanı sıra AK Partili İsmail Hakkı Durmuş, Kemal Türkyılmaz, Nesrin Deriş, DSP’li Muzaffer Yıldırım’ın oylarıyla 2020 yılı kesin hesap bilançoları ikinci kez ret edildi.
ŞİMDİ NE OLACAK?
Dün akşam saatlerinde Fen İşleri Müdürü Sevgi Ünsal’ın istifasının ve Sedat Peker’in kardeşi Atilla Peker’in Muğla’da evine yapılan baskında Adalar Belediyesi çalışanlarından Yunus Olcay’ında göz altına alınması skandalının gölgesinde yapılan Meclis toplantısından sonra gözler şimdi bölge idare mahkemesine çevrildi. Veto hakkını kullanan ve Meclisten ikinci kez, aklanamayan Belediye Başkanı Erdem Gül bölge idare mahkemesine gidecek. Bölge İdare Mahkemesi de Adalar Belediyesi Başkanı Erdem Gül aleyhine karar verirse son noktayı İçişleri Bakanlığı koyacak.
CHP’Lİ ÜYELERİN ŞERHİ
Yapılan ilk toplantıda ret oyu kullanan CHP’li Belediye Meclis üyeleri, şerh koymuşlardı. CHP’li Meclis üyeleri şerhlerinde “Öncelikle amacımız meclis çalışmalarını sekteye uğratmak ve geciktirmek değildir. Gerçekleşen gelir ve gider arasında 5 milyon 400 TL olmasına rağmen 2020 yılı giderlerinin 11 milyon 185 bin TL’lik kısmının ödenmediği ayrıca SGK vergi ödemelerinin yapılmadığı anlaşılmıştır. 2021 yılına devrettiği görülmektedir. Oysa gelir ve gider arasındaki fark 5 milyon 400 TL’dir. 2020 yılı içerisinde borçlanma yetkisi verildiği düşünülürse gelirlerin nereye harcandığı belli değildir. Bu sebepten kesin hesap tasarısı bu haliyle uygun görülmemiştir” ifadelerine yer verdi. CHP’li meclis üyeleri giderler arasındaki 6 milyon TL’nin de nerede kullanıldığını sormuştu.
GAZETECİYE SANSÜR
Olağanüstü yapılan Belediye Meclis toplantısında, gazeteciye ise sansür uygulandı. Gazeteci kökenli Belediye Başkanı Erdem Gül’ün başkanlık yaptığı Meclis toplantısını izlemek üzere salona giren Tek Haber Gazetesi sahibi Murat Başbay meclisten fotoğraf çekmek istedi. Ancak Gazeteci Başbay, Belediye Başkanı Erdem Gül’ün isteği üzerine güvenlik görevlileri tarafından engellendi. Başbay’ın itirazları üzerine ise Belediye Başkanı Erdem Gül “Burada fotoğraf çekim sırasında kargaşalık çıkabilir. Meclisin değil, benim fotoğrafımı çek”dedi. Belediye Başkanı Erdem Gül’ün bu tutumu diğer Belediye Meclis üyelerinin de tepkilerine neden oldu.
“HESAP VERİLMELİ”
CHP’li üç Meclis üyesinin ortaya koydukları iddiaların çok vahim ve ciddi olduğunu dile getiren Adalar halkı ise olumsuzlukları merakla izliyorlar. Adalar’ın isminin bu tür olaylarla gündeme gelmesinden rahatsız olduklarını vurgulayan ilçe sakinleri, “CHP’li Belediye’de CHP’li Meclis üyelerinin oylarıyla geçmeyen bu 2020 yılı kesin hesaplarının, hesabı mutlaka bize verilmelidir. Koydukları şerhte bulunan iddialar yolsuzlukları işaret ediyor. Bizim paralarımızla oluşturulan bütçe nerelere harcanıyor, bunun hesabı mutlaka verilmelidir. Hem Belediye Başkanı hem de belediye yönetimi şaibeli duruma düşmüşlerdir. Bu iddiaları araştırmak üzere Adalar Kaymakamlığı ve Cumhuriyet Savcılarının da harekete geçmesini istiyoruz. Paralarımızın her kuruşunun hesabı ortaya çıkarılsın”dediler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ