Gazete Hakimiyet

Cildi gençleştirmenin yeni

Cildi gençleştirmenin yeni

Cildimiz yıllar içinde maalesef kırışıklık ve sarkmalara teslim oluyor. Genetik kodlarımıza bağlı olarak derecelenen bu yıpranma ve yaşlanma etkilerini en aza indirgemek hepimizin hayali.

Akşam Life’dan Pervin Dinçer’in yazısı…

Neyse ki artık dünyanın hemen hemen her yerinde kabul gören, ileri teknoloji ürünü sistemler yaşlanma etkileriyle baş etmede son derece etkili. Cildin bağ dokusundaki temel madde olan kolajen ve elastik liflerin azalmasıyla yapı bozukluğu başlıyor. Böylece bahsettiğimiz kırışıklık ve sarkmalar meydana gelirken cilt parlaklığını ve nemini yitiriyor. Hem kadınlar hem de erkekler bizi mutsuz eden bir görüntüye bürünmek zorunda kalıyor. Daha doğrusu bu görüntüyü kabul etmek zorunda kalıyordu.
Biz uzmanlar, isteyenler için cildin yeniden yapılanması, gençliğini canlılığını kazanması için dışardan uyarıcı etki yapan sistemleri uygulayabiliyor ve bu sorunla baş etmenize yardımcı olabiliyoruz. Bu konuda  son yılların en popüler ve başarılı uygulamalardan biri de PRP yani (PlateletRich Plazma) kendi kanınızla gençleşme uygulaması. Bu uygulama, kendi kanınızdan bir miktar alınarak yapılıyor. Alınan kan özel bir tüpe konularak ayrışma işlemine tabi tutuluyor ve elde edilen az miktardaki platelet yönünden zengin plazma(PRP), kişiye yine aynı yolla yani enjeksiyon yoluyla geri veriliyor. Ayrıca gelişen sektör, enjeksiyondan korkanlar için de farklı bir yolu müjdeliyor. ‘Enjeksiyondan korkmasam da çekiniyorum’ diyenler için aynı uygulama artık Dermapen ve roller yardımıyla da yapılabiliyor.

Kişinin kendi kanından elde edilen plazma kök hücreleri uyararak kırışıklıkların giderilmesinde, cilt ve vücut sarkmalarında, cildin nem seviyesinin artırılıp yeniden parlamasına, yaraların iyileşmesinde, gözaltı morluklarında ve saç dökülmesi tedavisinde uygulanabiliyor.

Yaşa bağlı olarak 3-4 hafta aralıklarla 2-4 seans önerebiliyoruz. Her uygulama seansı yaklaşık 30 dakika sürüyor ve işlem öncesi lokal anestezik krem uygulandığı için acı hissi olmuyor. Günlük hayata devamda da bir sıkıntı yaşanmıyor. En erken bir yıl sonra olmak üzere isterse işlemi tekrarlatabilirsiniz. Eğer ‘yeterli sonuç aldım’ diyorsanız tekrar yaşlanana kadar bir daha yaptırmak zorunda da kalmıyorsunuz. Ne hoş, değil mi?  Dünyada yankı bulan bu sistemin Türkiye’de de ünlü kullanıcıları olduğunu tahmin etmek zor değildir sanırım. Genç ciltlerine bakınca ben de bunu mümkün buluyorum doğrusu.

Güzelliğinize…

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ