Gazete Hakimiyet

Ceza oranları arttı

Ceza oranları arttı

Yeni yıllar beraber zam üzerine zam gelmeye başlanırken başta gümrük cezaları yerini aldı. Bunu yapanlara 1 Ocak tarihinden sonra yüklü miktarda ceza uygulanacak. Yüzde 122,93 zam oranıyla beraber yeniden değerlendirmeler yapıldı.

Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen Gümrük Genel Tebliğ, Resmi Gazete’de resmen duyuruldu. Yer alınan yönetmenlikler üzerinden bazı tutarlar üzerinde değişiklik yapılacak yüzde 100 üzerinde zam yapıldığı açıklandı. Bununla beraber Kanun ve Gümrük Yönetmenliği’nden belirtilen usulsüzlük cezaları 1 Ocak 2023 tarihinden sonra 523 TL olarak yenilecek.

GÜMRÜK CEZALARINA ZAM

Gümrük Yönetmenliği’nden yer alan tutarlar üzerinden değişikliğe gidildi. gümrüklerde fazla çalışma ücretleri ihracat için 48,67 TL olurken diğer işlemlerde ise bu tutar 113,67 TL. Türk plakalı kamyonlar için fazla çalışma ücreti kamyon başına ihracat için 113,67 lira, diğer işlemler için 178,66 lira olarak belirlendi. Yüzde 123 oranında gelen zamlarla beraber yeni rakamların ise 1 Ocak 2023 tarihinden sonra geçerli olduğunun duyurusu yapıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ