Gazete Hakimiyet

Bölgeye koordinasyon çadırı

Bölgeye koordinasyon çadırı

Kartal Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsılan afet bölgelerine yardım ulaştırmak için tüm ekibiyle seferberliğe devam ediyor. Hatay Antakya’da oluşturulan Kartal Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi için çadırların kurulumu tamamlandı. Burada toplanan çadır ve diğer tüm yardım malzemeleri, Kartal Belediyesi ekipleri tarafından depremden etkilenen ilçe ve köylere ulaştırılıyor. 

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in talimatı ile afet bölgelerine yardım ulaştırmak için harekete geçen Kartal Belediyesi’ne bağlı ekipler, belediyenin Hatay Antakya’da kurduğu ve yardımların toplandığı bir üs olarak kullanılmaya başlanan Afet Koordinasyon Merkezi’ndeki çadırların kurulumunu tamamladı.

Ekipler, afetten etkilenen ilçe ve köylerin öncelikli ihtiyacı olan barınma sorununu çözmek için aralıksız çalışıyor.

Kartal Belediyesi ekipleri deprem bölgesine ulaşan çadırların kurulumunu sürdürüyor.

Kartal’da toplanan yardım malzemelerinden; çadır, ısıtıcı, battaniye, kıyafet, yatak ve gıda gibi öncelikli ihtiyaçlar, tırlarla 800 m² büyüklüğündeki alana kurulan Afet Koordinasyon Çadırına getiriliyor. Burada bulunan ihtiyaç malzemeleri, ekipler tarafından depremden etkilenen bölgelere götürülüyor, sonrasında kurulum ve dağıtımları gerçekleştiriliyor.

Özellikle barınma sorununu çözmek amacıyla koordine olan Kartal Belediyesi ekipleri,  Afet Koordinasyon Çadırında toplanan çadırları, mağduriyetin yaşandığı bölgelere götürerek kurulumunu gerçekleştiriyor.

Ekipler son olarak Hatay’ın Defne ve Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçelerine giderek çadır kurulumlarını yaptı ve bölgedeki vatandaşların barınma ihtiyaçlarını giderdi. Defne’de 20 adet çadır kuran ekipler, çadırların yanı sıra vatandaşların ısınma ihtiyacını karşılayacak ısıtıcı ve battaniyeler ile yatak, kıyafet ve gıda desteği de sağladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ