Gazete Hakimiyet

BAŞKANLIK KAOSA DÖNÜŞTÜ

BAŞKANLIK KAOSA DÖNÜŞTÜ

İYİ Parti Kartal ilçe teşkilatında başkanlık koltuğu tam bir kaosa dönüştü. Fuat Onbaşılı ve yönetiminin il başkanı Buğra Kavuncu tarafından görevinden alınmasının ardından, ilçe de başı boşluk yaşanmaya başladı. İl Sekreteri Yücel Coşkun  aldıkları karar yolunda yürüdüklerini belirterek hafta sonunda açıklama yapılacağını duyurdu.
39 İMZA TOPLANDI
İki yıl önce Şubat ayında gerçekleştirilen ilçe kongresinde Fuat Onbaşılı ve ekibi İYİ Parti Kartal ilçe yönetimine seçildi. Kongrenin üzerinden uzun bir süre geçmeden ilçe başkanı ile yöneim arasında anlaşmazlıklar yaşanmaya başlandı. 65 kişilik ilçe yönetiminden 10 kişi görevinden istifa emek zorunda kaldı. Bu istifalardan sonra ilçe yönetimi 55 kişiye düşerken, ilçe başkanı Fuat Onbaşılı’nın görevden alınması için aralarında iki Belediye Meclis Üyesinin de bulunduğu 39 yönetim kurulu üyesi aralarında imza toplayarak İl başkanlığının kapısını çaldı. Yaklaşık bir yıldır yaşanılan karışıklığa ve dallas dizisini aratmayan olaylara sessiz kalan İl Başkanı Buğra Kavuncu, geçen hafta sessizliğini bozarak Kartal’a gelerek yönetim kurulunu topladı.
YÖNETİMİN PLANI TUTMADI
Toplantının ardından Kavuncu, ilçe başkanı Fuat Onbaşılı ve ilçe yönetiminin tamamını görevden alırken, aynı zamanda da büyük bir planı devre dışı bıraktı. İstanbul’da İYİ Parti teşkilatının sorunlu 3-4 ilçelerinden birisi olan Kartal’da başkan Fuat Onbaşılı’yı başkanlıktan düşürmeyi hedefleyen imzacı yönetim kurulu üyeleri kendi aralarından başkan seçimi yapmayı hedefliyordu. Ancak Kavuncu’nun yönetimi de görevden almasıyla birlikte bu planda devre dışı bırakıldı. 
KARAR HAFTA SONUNDA
İYİ Parti Kartal ilçe teşkilatında yaşanılan gelişmeler ile ilgili olarak ise partinin üst düzey yöneticileri de dahil olmak üzere kimsenin ağzını bıçak açmıyor. İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu Kartal ilçe teşkilatında yaşanılan gelişmeler ile ilgili olarak evinde COVİD-19 tedavisi gören genel başkan Meral Akşener’i de bilgilendirdiği öğrenildi. İYİ Parti birinci bölge başkanı Ethem Kurnaz, gazetemizin sorularını yanıtsız bırakırken İl Sekreteri Yücel Coşkun ise açıklama yapmanın doğru olmayacağını söyledi. Ancak Coşkun, düğümün hafta sonuna kadar çözüleceğini belirterek “Kartal noktasında fazla açıklama yapmamız şu an mümkün değil. Parti il başkanlığımızın bu ilçemiz ile ilgili aldığı bir karar var.O karar üzerinde yürüyoruz. Yarından sonra kamuoyuna açıklarız”dedi.
“İSTİFA ETMEYECEĞİM”
Görevde bulunduğu süre içinde çalışma arkadaşları, Belediye Meclis üyeleri ve ittifak ortağı oldukları CHP’li Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e yönelik eleştiri ve saldırılarıyla hiç gündemden düşmeyen ilçe Başkanı Fuat Onbaşılı, görevden alınmasının ardından ise sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Kimsenin kendisini arayıp sormamasını da isteyen Onbaşılı, “Seçilmiş bir başkan olarak irademdir. Ahmet Davutoğlu gibi boyun eğip istifa etmeyeceğim. Meral Akşener gibi dik durup hukuki sürecin tamamlanmasını bekleyeceğim” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ