Gazete Hakimiyet

Akşener tarih verdi

Akşener tarih verdi

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ilimizi yerle bir eden, çok sayıda vatandaşımızın ölümüyle sonuçlanan deprem sonrasında arama kurtarma çalışmaları devam ederken, gözler 14 Mayısta yapılacak olan seçimlere odaklandı.
Türkiye’nin içinde bulunduğu acı durum karşısında tüm dünya depremzedelere yardım için seferber olurken 14 Mayısta yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin iptal edilip edilmeyeceği gündeme geldi. 10 ilde 3 ay süreyle OHAL ilan edilmesinin ardından, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener seçimlerin 18 Haziran’a kalabileceğinin altını çizdi.
Gazeteci Murat Yetin, deprem bölgelerinden Gaziantep’e giden Akşener’e deprem felaketinin seçim tarihini etkileyip etkilemeyeceğini sordu. Bunun üzerine Akşener, seçimlerin 14 Mayıs’a yetişeceğini sanmadığını dile getirerek, yeni bir tarih verdi.
18 HAZİRAN 2023
Anayasanın 78. maddesini hatırlatan Gazeteci Yetkin’in sorusu üzerine Akşener “Bu yönde bir karar çıkacağını ihtimal vermiyorum. Biz siyasiler seçimin yapılması için üzerimize düşeni yapmalıyız.  Ama seçimlerin 14 Mayıs’a yetişeceğini sanmıyorum. Ama 18 Haziran’a kalacağını sanıyorum” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ