Gazete Hakimiyet

“Adaletli, disiplinli bereketli”

“Adaletli, disiplinli bereketli”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi saatler süren görüşmelerin ardından gece yarısı Meclis tarafından oy çokluğu ile kabul edildi. 35 ret oyun verildiği İBB bütçesi yeni yılda 115 milyar 250 milyon TL. olarak belirlendi.
Geçtiğimiz hafta ilçe belediyelerinin bütçelerinin onaylandığı Mecliste bu kez İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi görüşüldü. Meclis üyelerine sunumda bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni yılda yatırımlar için 20 milyar TL finansman ihtiyacı duyacaklarını öngördüklerini vurguladı. Belediye Meclisine 2023 hedefleri için açıklamalarda bulunan İBB Başkanı İmamoğlu, iç ve dış borç toplamı olarak 6 milyar 363 milyon lira ve 1 milyar 162 milyon lira faiz olmak üzere toplam 7 milyar 526 milyon lira ödeme yaptıklarını dile getirdi. 6 milyar 966 milyon lira da borçlandıklarının altını çizen İmamoğlu, yeni bütçelerinde 2022 yılına göre yüzde 99 artırdıklarını söyledi.

Adaletli, disiplinli, bereketli sözleriyle tanımladığı ‘2023 Yatırım ve Hizmet Bütçesi’ni kamuoyuna tanıtan İmamoğlu, “2023 yılında toplam bütçe gelirlerimizi 95 milyar 250 milyon lira, toplam bütçe giderlerimizi ise 115 milyar 250 milyon lira olarak tasarladık. Bunun 7 milyar lirasını nakit ve eurobond mevcudumuzdan karşılamayı, yaklaşık 13 milyar lirasını ise borçlanmayla finanse etmeyi hesaplıyoruz. 2023 yılı bütçemizde yatırım harcamaları, toplam bütçenin yüzde 50’sini teşkil ediyor. Bu yıl yatırımlara, toplam 57 milyar lira ayırarak, yatırım harcamaları bütçemizi 2022 yılına kıyasla yüzde 99 oranında artırmış oluyoruz. Yani ikiye katlıyoruz” dedi. Yeni yıl bütçelerinin yüzde 41’ini kapsayan raylı sistem yatırımları için, 23 milyar 625 milyon lira kaynak ayırdıklarını vurgulayan İmamoğlu, kanal istanbul projesini de eleştirerek “Rant uğruna doğaya karşı açılmak istenen büyük bir savaştır. O beton ucube, İstanbul’un ormanlarına, tarım alanlarına, su kaynaklarına, denizine, havasına, doğal yaşamına yönelik çok büyük bir saldırıdır. Ve rant uğruna doğaya karşı girişilmiş her saldırıda olduğu gibi, sonu acıyla, hüsranla bitecektir. Göz göre göre İstanbul’a bu ağır bedelleri ödetmeye kimsenin hakkı olamaz”dedi. Spor, 2036 Olimpiyatlarına hazırlık, Enstitü İstanbul İSMEK, kütüphaneler, tarihi ve kültürel mirasın korunup geleceğe taşınmasına yönelik hizmetler, sanat faaliyetleri, çevre, Yeşil İstanbul, çiftçilere sağlanan hibeler, raylı sistem yatırımları ve depreme karşı dayanıklı İstanbul konularında yaptıkları çalımlardan detaylar paylaşan İmamoğlu, “Elbette depreme karşı yüzde yüz hazırlık, yalnızca İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ya da yalnızca merkezi yönetimin çabalarıyla ulaşılabilecek bir hedef değildir. Topyekun bir seferberlik gerektiren, çok boyutlu bir mücadele var önümüzde”diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ