Gazete Hakimiyet

Kartal Kızılay Şubesi, deprem bölgelerinden Kartal’a gelen yaklaşık 900 depremzede aileye yardımlarını sürdürüyor. Sevgi Mağazası’nda paketlenen kıyafet ve erzak dolu yardım kolileri, Kartal’da yakınlarının yanlarına yerleşen ihtiyaç sahibi depremzedelere ulaştırılıyor.
Haber Merkezi
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma yol açan depremlerin ardından bazı depremzedelere yaşadıkları bölgeyi terk ederek başka şehirlerde yaşayan yakınlarının yanlarına ya da öğrenci yurtlarına yerleşti. Kartal ilçesine gelen depremzede ailelere Kızılay’ın yardımını sürdürüyor. İlçeye gelen yaklaşık 900 depremzede aile için Kartal Kızılay Şubesinde bulunan Sevgi Mağazasında paketlenen kıyafet ve erzak dolu koliler ihtiyaç sahibi depremzedelere ulaştırılıyor.

Türk Kızılay’ı Kartal Şube Başkanı Hüseyin Özkul, felaketten dolayı ilçeye yerleşen ailelere ellerinden gelen tüm yardımları esirgemediklerini vurguladı. Şube yöneticilerinin bazılarının halen afet bölgelerinde bulunduğunu dile getiren Özkul, Malatya’da şube olarak aş evi kurduklarını söyledi. Günde 10 bin kişiye sıcak yemek ikramında bulunduklarını kaydeden Özkul, “Afet bölgesinde işini, aşını, evini kaybedenler şu anda İstanbul’a gelmeye başladı. Kordonboyu Mahallesinde kurduğumuz sevgi marketimiz ile Kartal’a gelen ailelerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz.Kartal’a da 2000 civarında ile yerleşti. Bu ailelerin işleri, evleri, giyecek kıyafetleri yok. Kartal halkından özellikle temizlik ve hijyen malzemeleri bekliyoruz. Toplumumuz yardımlaşma noktasında çok farklı bir toplum. Hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz” dedi. Özkul ilçeye gelen aileleri ziyaret ettiklerini ve öncelikli ihtiyaçlarını belirlediklerini vurgulayarak, “Misafirlerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız”dedi. Kızılay tarafından yapılan yardımla ilgili konuşan depremzede Süleyman Altın, “Adıyaman’dan geldik. Kartal Kızılay sağ olsun yanımızda oldular. Her gittiğimiz yerde yardımcı oluyorlar” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ