Gazete Hakimiyet

Sancaktepe’nin sevilen siyasetçisi CHP eski ilçe ve Belediye Meclis Üyesi Alper Yeğin, bu yıl içinde yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinde aday olmayacağını ve 2024 yerel seçimlerinde Belediye Başkan adayı olarak halkın kantarına çıkmak istediğini söyledi.  CHP Sancaktepe örgütünün ağır toplarından ve Metro A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekili Alper Yeğin bölgede yayın yapan gazeteciler ile bir araya geldi. Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Sancaktepe’de bulunan bir otelde toplantı düzenleyen Yeğin, yerel, genel siyasetin yanısıra İBB ve Metro A.Ş’nin çalışmaları hakkında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
METRO YATIRIMLARI HIZ KAZANDI
Ekrem İmamoğlu başkanlığında 16 milyon İstanbul halkına hizmet veren bir ekibin parçası olmaktan büyük onur ve mutluluk duyduğunu ifade eden Yeğin, halen İstanbul’un çeşitli noktalarında 7 ayrı Metro şantiyesi ile çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. İçine sahil yolunun da yer aldığı Yenidoğan-Kartal hattında da metro çalışmaları olduğunu vurgulayan Alper Yeğin, kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan  Taşdelen, Yenidoğan, Kadıköy hattının revize edildiğini kaydetti. Bu yıl içinde Sancaktepe önümüzdeki yıl da Sultanbeyli hatlarının devreye alınacağını kaydeden Metro A.Ş Yönetim Kurulu Başkan vekili Alper Yeğin, şimdiye kadar hiçbir çalışmanın olmadığı Sancaktepe metrosunun da tamamlanması için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

“2024’E HAZIRLANIYORUM”
Kendisinin yerel de siyaset yapmak istediğinin de altını çizen Alper Yeğin, siyasetteki hedeflerini de açıkladı. 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde Sancaktepe Belediye Başkan aday adayı olacağını vurgulayan Yeğin, “Belediye Başkanı olarak gençliğimin geçtiği, büyük kazanımlar elde ettiğim, suyunu içip havasını kokladığım Sancaktepe’ye hizmet vermek istiyorum. Belediye Başkanı olarak Sancaktepe’ye hizmet vermek benim en büyük hayalimdir. Tamamen bu yönde siyasi çalışmalarımı sürdürüyorum”dedi.

ÜLKE ZOR DURUMDA
Farklı siyasi partilerin oluşturduğu altılı masa hakkında da konuşan Metro A.Ş Yönetim Kurulu Başkanvekili Alper Yeğin,  “Ülkemiz başta ekonomi olmak üzere siyasal, adalet, hukuk ve sosyal alalarda büyük çöküntü içinde. Bu yüzden yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri Türkiye açısından çok büyük bir önem taşıyor. Önümüzdeki seçimlerde Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu, CHP tabanının ve bizim adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Ancak adaylık noktasında şu anda Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın isimleri ön planda. Bu isimlerden hangisi olursa olsun, partimizin içinden oldukları için biz gurur duyarız” diye konuştu.



ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ