Gazete Hakimiyet

CHP Kartal ilçe Başkanlığı seçimleri yönetim kurulu üyeleri arasında gerçekleşti. Oylama da Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in işaret ettiği ilçe sekreteri Mert Polat kazanamazken, CHP Kartal’ın yeni patronu Süleyman Uzunok oldu.
Bu yıl içinde gerçekleştirilecek olan genel seçimlerde milletvekili aday adayı olabilmek için CHP’nin yayınladığı genelge doğrultusunda ilçe Başkanı Efendi Argunşah 26 Aralıkta görevinden ayrıldı. Argunşah’tan boşalan ilçe başkanlığı koltuğuna Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in de destek verdiği ve istediği ilçe sekreteri Mert Polat aday oldu. Ancak parti içinde Mert Polat’ın ilçe başkan adayı olması çeşitli tartışmaları da beraberinde getirdi. 16 kişilik ilçe yönetiminden bazıları Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in ve istifa eden Efendi Argunşah’ın desteklediği Mert Polat’ın ilçe başkanlığına sıcak bakmadılar. Bunun üzerine yönetim kurulu kendi arasında ikiye bölündü.  
SEÇİM YAPILDI
Polat’ın başkanlığına destek vermeyen yönetim kurulu üyeleri ile yapılan toplantı ve çeşitli baskılarda sonuç vermedi. Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e “bayrak” açtıkları öne sürülen ve Polat’ı istemeyen yönetim kurulu üyeleri kendi aralarında birleşerek Süleyman Uzunok’u aday çıkardılar. Yapılan oylama da Mert Polat 7 oyda kalırken, yönetim içindeki muhalefet gurubunun çıkardığı Süleyman Uzunok ise 9 oyla Kartal’ın yeni ilçe başkanı seçildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ