Gazete Hakimiyet

İYİ PARTİ’DE İŞLER İYİ GİTMİYOR
İYİ Parti’nin genel seçimler öncesinde aldığı kongre kararı Kartal’da beraberinde bir çok tartışmayı da beraberinde getirdi.
Hasan DEMİR
İYİ Parti Genel Merkezi sürpriz bir şekilde genel seçimler öncesinde il, ilçe kongrelerinin ardından büyük kurultayını yapacağını açıklayarak bu yönde karar aldı.
Kartal’da ise bir süredir tartışmalara neden olan kongre süreci sancılı başladı. Kartal ilçe teşkilatı da
ilçe kongresinde oy kullanacak delegeleri belirlemek üzere 6 Kasım’da sandık başına gidecek. Yaklaşık beş bin üyesi bulunan ilçe teşkilatının delege seçimlerinin ilçe binasında yapılması yönünde alınan karara partililer tepki gösteriyorlar.

İLGİNÇ BİR GİRİŞİM
İlçe eski başkanlarından Fuat Onbaşılı delege seçimlerinin yapılacağı binanın salonunun 20 metre kare olduğunu dile getirerek, burada seçimin yapılmasının mümkün olmadığını dile getirdi. İlçe binasının 3+1 olduğunu vurgulayan Onbaşılı hazırladığı “Kongrenin yapılacağı yapı ve bağımsız bölümde kullanıcı yükü açısından tehlikeler belirlenmiş olup insan sağlığı ve güvenliği açısından riskler tespit edilmiştir. Yetkili uzman görevlendirilmesi yapılarak önleyici tedbirlerin aldırılması için gereğini arz ederim” yazılı dilekçesiyle Çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığına, İçişleri Bakanlığına, İstanbul Valiliğine Kartal Kaymakamlığına ve Belediye’ye başvuracaklarını açıkladı.
FİZİKİ ŞARTLAR UYGUN DEĞİL
Parti binasının delege seçimlerinin yapılması için fiziki şartlarının uygun olmadığını tekrarlayan Onbaşılı, “Benim seçildiğim kongreye bin civarındaki üyemizden 998 kişi katıldı. Bugün partimizin Kartal’da 5 bin üyesi var. Şartları uygun olmayan ilçe binasında yapılacak delege seçimlerinde partililerimiz yer sıkıntısından dolayı sokakta kalacak. Buda beraberinde gerginliğe neden olabileceği gibi bıkkınlık yaratarak bir çok üyemiz oy kullanmadan orayı terk eder. Bu demokrasiye uygun değil. İl Yönetim Kurulu ilçe binasında delege seçimlerini yaparak avantaj elde etmek istiyor. Ama partimizin üyeleri iradelerini ortaya koyarak destekledikleri kişilere oy vereceklerdir. Sıkıntılı bir kongreye gidiyoruz, ala partimize yakışır bir biçimde bitireceğiz” dedi.
“KENDİMİ KESERİM”
Gazetemizin yaklaşan delege seçimleriyle ilgili olarak görüşlerini aldığı ilçe başkanı H. Dilruba Oğulcuklu ise iddiaları yanıtladı. İstanbul’da 39 ilçe teşkilatının yüzde 99’u delege seçimlerini ilçe binalarında gerçekleştirdiklerini vurgulayan Oğulcuklu, yapılan tüm işlemlerin yasalara uygun olduğunu söyledi. 10 bin üyesi bulunan Gaziosmanpaşa’nın bile delege seçimlerini ilçe binasında gerçekleştirdiğini ve kimsenin itiraz etmediğini kaydeden Oğulcuklu “Neden bu itirazlar sadece Kartal’da yapılıyor. Anlamış değilim. Tüm üyelerimize SMS göndererek delege seçimlerini duyurduk” dedi. Kartal’da siyaset yaptıklarını dile getiren Oğulcuklu, “Burada evcilik oynamıyoruz. Alınan karar partimizin genelgelerine, tüzüğüne ve partiler kanunuyla seçim kanununa uygun bir şekildedir. Daha fazla açıklama yapma gereği duymuyorum, ama her şey yasalara uygundur. Aksini yaptırmam, yapmam, izin de vermem. Aksini bulan olursa kendimi keserim. Ben siyaseti uzun soluklu yapacak birisiyim. Her hangi bir lekeyi alnıma sürdürmem. Kendim delege çalışması bile yapmadım”dedi.
Kendisinin aday olup olmayacağı yönündeki sorumuza ise Oğulcuklu, “Henüz karar vermedim. Ben parti büyüklerimle geldim. Kendileriyle istişare edeceğim”dedi.
DEMOKRATİK HAKLARI
İlçe eski Başkanı Fuat Onbaşılı’nın sosyal medya üzerinden paylaştığı dilekçe ile ilgili olarak ise İYİ Parti ilçe Başkanı H. Dilruba Oğulcuklu, “Kim nereye gitmek istiyorsa gidebilir. Demokratik bir hakkıdır. Kimsenin davranışına şerh koyamam. Yeter ki, partimizi sosyal medya da rezil etmesinler”dedi. 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ