Gazete Hakimiyet

İnternetten Alışveriş yapanlar dikkat!

İnternetten Alışveriş yapanlar dikkat!

İnternet alışverişlerinde yeni dönem başlıyor. Yeni dönemde internet üzerinden alınan teknolojik aletlerde cayma kısıtlaması geliyor. Karar 1 Ocak tarihinde yürürlüğe girecek

Ticaret Bakanlığı tarafından ağustos ayı içerisinde gerçekleştirilmiş olan düzenleme ile internet alışverişlerinde iade işlemleri için yeni kısıtlamalar getirildi. Yeni düzenlemelere göre mesafeli satışlarda telefon, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlarda geçerli olacak şekilde cayma hakkı kaldırılma kararı alındı. Cayma hakkının kaldırılmış olduğu ürünlerde kargo ücreti ise alıcıya ait . 1 Ekim 2022 tarihinde yürürlüğe girmesi planlanan düzenlemenin tarihi ertelendi. Bakanlık uygulamanın 1 Ocak 2023 tarihinde uygulamaya konulacağını duyurdu.

İADE SÜRESİNDE DE DEĞİŞİM VAR

Ürünler için iade süresi 10 gün olarak belirlenmişti. Artık yeni düzenleme ile iade süresi 14 güne çıkarıldı. İadelerde ise kredi kartı kullanımına tek seferde ilave yapılması kararlaştırıldı. Kullanıcıların kredi kartı limitlerinin taksitle aldıkları iadeleri durumunda azalmasının önüne geçilmiş olacak. 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ