Gazete Hakimiyet

TFF tarafından 2022-2023 sezonunda görev yapacak olan hakemlerin maaşları belli oldu. Maç hakemleri için hem aylık hem de maç başına para verilirken VAR hakemleri sadece maç başına 4 bin 400 TL alıyordu.
Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kuruluşu VAR ve hakemleri ayırmak için kolları sıvadı.
Hem aylık olarak hem de maş başına para alacak olan hakemler için maç başı alınacak ücret 10 bin TL olarak belirlendi. Aylık olarak alınacak ücretsiz 20 bin TL olarak açıklandı. Haftada sadece 2-3 VAR göreve bulunan hakemlerin aylık kazançları ise 100.000 TL civarında olacaktır. Daha hakemlerinin maaşları ise ikiye katlandı ve yeni ücretler 26 bin TL’ye yükseldi. Maç başına aldıkları ücret ise 10 bin TL’den 20 bin TL’ye yükseltildi. TFF yeni kararları doğrultusunda ikinci gözlemci olayına ortaya attı. Bununla birlikte bir gözlemci maça giderken, diğer bir gözlemcinin ise Riva’da o da maçı takip edeceği ve rapor tutacağı ifade ediliyor. Bununla birlikte içerideki gözlemcinin dışarıdaki ile irtibatı kesmek için de elinden telefonunu alınacağı söyleniyor. İki gözlemci maçtan en geç 3 saat içinde raporlarını sisteme girmek ile zorunlu tutulacak. 2 gözlemcinin verdiği not ortalaması ise hakemin aldığın not olarak sisteme yansıyacak.
Hakem atamalarında ise TFF başkanı ve MHK başkanının sık sık dile getirdiği kibrit sisteme geçileceği söyleniyor. Sistem ile hakem atamaları bir makine tarafından yapılacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ