Gazete Hakimiyet

2017 yılında restorasyonuna başlanan Yerebatan Sarnıcı uzun süre sonra kapılarını bugün tekrar açıyor. İstanbul’un en çok turist çeken İstanbul’un simgelerinden 1500 yıllık sarnıç, depreme dayanıklı hale getirildi. Zeminde yapılan yenilemeyle sarnıçla izleyici arasındaki mesafe kısaltıldı.

Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde olan (İBB) Yerebatan Sarnıcı’nın 2017’de başlayan restorasyon çalışması tamamlandı. İstanbul’un en çok turist çeken, şehrin tarihi simgelerinden 1500 yıllık sarnıç, yenilenmiş ve tarihin izlerini şehre geçiren enerjisiyle yeniden İstanbullularla buluşacak.

Restorasyonla tarih mirası depreme dayanıklı hale getirildi. Aynı zamanda sarnıçla izleyici arasındaki mesafe kısaltıldı. Çalışmalar sonrası sarnıç, heybetli yüksekliğini deneyimleme fırsatı sunan; sütunlarla, zeminle ve suyla bütünleşmiş yapısıyla bir seyir keyfi vaat ediyor. Sarnıcın açılığı bugün törenle yapılacak. Ayrıca restorasyon çalışmalarının tamamlandığını ve sarnıcın ziyarete açılacağıyla ilgili İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Twitter hesabından bir video paylaştı. Öte yandan İBB Kültür A.Ş. tarafından işletilen Yerebatan Sarnıcı, müze olmanın yanında ulusal ve uluslararası birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ