Gazete Hakimiyet

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte evlerdeki bunaltıcı havadan kurtulmak isteyenler kendilerini bahçelerine attılar. Ama bahçenizde sürekli yabani otlar çıkıp sizi rahatsız mı ediyor? Bahçedeki yabani otlardan kurtulmak için sadece birkaç basit malzemeye ihtiyacınız var.

Güneş parlarken, biraz bahçede çalışmak tamamen rahatlatıcı olabilir. Her ne kadar bahçede çalışmayı düşündüğümüzde, esas olarak tohum ekmeyi veya bitkileri farklı saksılara taşımayı düşünüyoruz. Ne yazık ki, bahçe yabani otlarını temizlemek de bu işin bir parçası. Sadece dizlerinin üzerine çöküp yabani otları elle çıkarabilirsin, ama bu biraz can sıkıcı bir angarya. Neyse ki, yabani otlardan kurtulmanın çok daha kolay bir yolu var. Bu kolay numara size ve bahçenize yardımcı olacaktır. Bu yöntemlerle kimyasal ürünlere bir ton para vermenize bile gerek yok. Bu yöntemle hem paranız cebinize kalacak hem de bahçenizdeki yabani otlardan kurtulacaksınız.

KİMYASALLARA PARA DÖKMEYİN

Yabani otları yok etmek için her türlü süslü kimyasalı satın alabilirsiniz, ancak bu tam olarak sağlıklı veya çevre için iyi değildir. Bunun yerine, aynı derecede etkili (hatta daha etkili) ve hiç agresif olmayan kendi ev yapımı herbisitinizi de yapabilirsiniz – yabani otları yok etme dışında. Peki, bunu nasıl yaparsın? Çok basit.

İHTİYACINIZ OLAN MALZEMELER SADECE BUNLAR

  • 480 ml beyaz sirke
  • 140 gr tuz
  • bir tutam bulaşık sabunu
  • büyük bir sprey şişesi

YAPMANIZ GEREKEN SADECE BU:

  • Sprey şişesine beyaz sirke, tuz ve bulaşık deterjanı koyun. Uygun şekilde karıştırın, böylece tuz mümkün olduğunca çözülür. Çözünmezse, şişe tıkanabilir.
  • Karışımı yabani otların üzerine püskürtün, ancak bunların hiçbirini çiçek veya bitkilerinizin üzerine püskürtmediğinizden emin olun, çünkü bu onların da ölmesine neden olur.
  • Yine de sprey şişesinin tıkanmasıyla ilgili sorun mu yaşıyorsunuz? 240 ml su ve 240 ml sirkeden oluşan bir karışım yapmayı da deneyebilirsiniz.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ