Gazete Hakimiyet

Daha sağlıklı Kartal

Daha sağlıklı Kartal

Kartal’ın yıllardır kangren olmuş imar planlarının çözümü için harekete geçen AK Parti ilçe teşkilatı, ilçeyi yeniden imar etmek için harekete geçti.
21 vatandaşın enkaz altında kalarak yaşamını yitirdiği Yeşilyurt apartmanın bulunduğu Orhantepe Mahallesi’nde özel imar izinleri ile Türkiye’nin en büyük Kentsel Dönüşüm Projesinin başlatılmasına aracılık yapan AK Parti ilçe teşkilatı Kartal’ın diğer bölgelerinin imar sorunlarının da ortadan kaldırılması için düğmeye bastı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisindeki çoğunluğu yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da tüm imkanlarını seferber ederek merkezi hükümet gücünü Kartal için avantaja dönüştüren ilçe yönetimi site yöneticileri ve bölge halkıyla bir araya geliyor.
Kartal’ın yıllardır kangrene dönüşen E-5 Köprüsü, taş ocağından sahil dolgu alanına kadar 260 hektarlık alanı kapsayan ve Soğanlık, Orta, Cumhuriyet, Esentepe, Çavuşoğlu, Kordonboyu, Yunus ile Topselvi mahallelerini kapsayan 1/1000 Kartal Merkez Uygulama İmar Planlarını da İBB Meclisinden onaylatılmasında başrolü oynayan AK Partililer, ilçenin imar planları ile ilgili tüm olumsuzlukları tek tek ortadan kaldırıyor.

 DAHA SAĞLIKLI BİR İLÇE
Olası yaşanabilecek depreme yönelik tedbirlerin alınmasında öncülük eden ilçe yönetimi, 1997 yılında inşaa edilen Cevizli Mahallesi’ndeki umut sitesinin ardından bu kez de Esentepe Mahallesi Yaşar Doğu Caddesi ile Botan Sokak arasında 120 hissedarı ilgilendiren bölge sakinleriyle bir araya geldi.  Vatandaşların mülkiyet haklarının korunması için yapılacak girişimlerden sonra, Kentsel Dönüşümün önünü açacaklarını ifade eden ilçe Başkanı Ebubekir Taşyürek, “Halkımızın daha sağlıklı evlerde oturabilmesi için ilçe yönetimi olarak Kartal’ın yeniden imar edilmesi noktasında elimizi taşın altına koyduk. Bakanlıkta bekletilen Kartal için hayati önem taşıyan ETAP 1 ve ETAP 2 ile ilgili de çalışmalarımızda sona gelindi. Kısa bir süre içinde bu bölgede bulunan vatandaşlarımıza müjdeyi vereceğiz “dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ