Gazete Hakimiyet

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Topal Osman’ın hukuki itibarının iadesi için kanun teklifi verdi. Meclis Başkanlığı’na sunulan kanun teklifiyle Topal Osman’ın itibarının hukuken iade edilmesi talep edildi. Teklif Bahçeli’nin 27. Yasama Dönemi’nde verdiği ilk yasa teklifi oldu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin imzasıyla Rumlar, Ermeniler, Kürtler ve Alevilere yönelik onlarca kanlı saldırının faili olduğu iddia edilen Topal Osman’a ilişkin kanun teklifi hazırlandı. MHP lideri Bahçeli’nin ilk imzacısı olduğu teklife MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut ve Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı da imza koydu. Meclis Başkanlığı’na sunulan kanun teklifiyle Topal Osman’ın itibarının hukuken iade edilmesi talep edildi.

TEKLİFTE TOPAL OSMAN İÇİN ‘MİLLİ MÜCADELENİN KAHRAMAN EVLADI’ DENİLDİ

Bahçeli’nin de imzacısı olduğu kanun teklifinin gerekçesinde Topla Osman, ‘Giresun’un yiğit evladı’ ve ‘Milli Mücadelenin yiğit ve kahraman evladı’ olarak nitelendirildi. Topal Osman’ın 27 Mart 1923 tarihinde Ankara’da ‘aniden kaybolan’ Milletvekili Ali Şükrü Bey’in öldürülmesinden ‘sorumlu tutulduğu’ ifade edilen kanun teklifinde, Topal Osman’ın Meclis kararıyla gömüldüğü yerden çıkarılarak Meclis önüne asıldığı kaydedildi. MHP’nin kanun teklifinde Meclis tarafından alınan bu kararın da kaldırılması talep edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ