Gazete Hakimiyet

Yemek hazırlarken, yemeklerin tencereye tutması gibi ortaya çıkan ufak kazalar hanımların canını oldukça sıkabiliyor. Ocağın altını açık unutmak veya yeterli seviyede su eklememek yemeğinizin tencerenin dibine tutmasına neden olabilir.

Yemek yaptıktan sonra dibi tutmuş olan tencereyi temizlemek hanımların gözünü oldukça korkutabiliyor. Fakat gün yüzüne çıkan bu muazzam formüller sayesinde tencerenizi adeta yeni aldığınız gün ki kadar olmasına yardımcı olabilirsiniz. Dibi tutmuş olan tencereler bu formüller sayesinde artık canınıza sıkmayacak.

haberici-004.jpg

BU YÖNTEMLER İLE TENCERENİN DİBİNE SARMIŞ OLAN YEMEK KALINTILARINI ANINDA YOK EDİN!

Yemeğin yanmasının yanı sıra dibine tutan tencerenin nasıl temizleneceği oldukça göz korkutan konular arasında yer alıyor. Fakat bu yöntemi deneyenler kolayca tencerelerini pırıl pırıl yapma imkanına sahip olabilecek. Ovalama işlemi olmadan tencereleriniz tertemiz olacak. İşte, dibi tutmuş olan tencereyi anında temizlemek için kullanılan o yöntemler hakkında merak edilen detaylar.

DİBİ TUTAN TENCEREYİ TEMİZLEMEK EN ETKİLİ ÇÖZÜM

Dibi tutmuş olan tencereyi kolayca temizlemek için kullanılan yöntemler arasında en iyisi sirkedir. Dibi tutmuş olan tencerenin içerisine 1 litre su ekleyin ve 1 bardak sirke ilave ederek ocağın üzerine yerleştirin. Sirke ile hazırlamış olduğunuz bu karışım tencerenin içerisinde kaynarken demir veya tahta kaşık yardımıyla tencerenin dibinde bulunan yanıkların yumuşadıktan sonra kazıma işlemini gerçekleştirin. 10 dakika civarında böyle kaynatmanızın ardından ocağın altını kapatın ve sirkeli suyu lavaboya dökün. Bu işlem sonrasında tencerenizin pırıl pırıl parladığını ve dibine saran yemek atıklarının tamamen yok olduğunu göreceksiniz. Ardından bulaşık deterjanı ve sünger yardımı ile güzelce yıkayabilirsiniz.

2-003.jpg

MUAZZAM TEMİZLİK İÇİN LİMON TUZU YÖNTEMİ

Dibi tutmuş olan tencereleri temizlemek için son derece etkili yöntemler arasında bulunan limon tuzu, içerisinde bulunan asidik özelliği sayesinde dibine saran yemek kalıntılarını anında ortadan kaldırıyor. Limon tuzu sayesinde kolay ve hızlı bir şekilde tencereyi tertemiz yapma imkanına sahip olacaksınız. Bu formülü uygulamak için tencerenin boyutuna bağlı 3 bardak suyu ve 1 yemek kaşığı limon tuzunu tencerenin içerisine ilave ederek kaynatma işlemini gerçekleştirin. Limon tuzu ile uyguladığınız bu yöntem bütün yemek yanıklarını ve kalıntılarını söküp atacaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ