Gazete Hakimiyet

Türk mutfağının uzun yıllardır en çok tercih edilen lezzetleri arasında yer alan hamur işleri, kadınların enfes bir şekilde kabaran hamurlar ortaya çıkarması ile mümkün olmaktadır. Ancak bazı anlarda hamurun istenildiği gibi kabarık bir hale gelmemesi can sıkıcı olabiliyor…
Durum böyle olunca uzmanlar, mayalanmış olan hamuru kabına sığmayacak şekilde kabartacak bazı yöntemleri açıkladı. İşte, kadınların hamur mayalama esnasında muhakkak uygulamaları gereken o yöntemler hakkında merak edilen detaylar.

haberci2.jpg

DEV GİBİ HAMUR MAYALAMAK İSTEYENLER İÇİN YÖNTEMLER
Hamur mayalamak, özellikle kadınların evde oldukça lezzetli açma ve poğaçalar hazırlayabilmek için sık sık kullandıkları yöntemlerin arasında yer alıyor. Buna bağlı hamur mayalamak, gözünüze zor gibi görünse de aslında bazı püf noktaları ile beraber son derece kolay bir hale gelebilmektedir.
Hanımlar, genel olarak dev gibi kabarmış olan hamur işleri hazırlayabilmek için hamurlarını kabartma işlemi esnasında istedikleri seviyede olmadığı için oldukça şikayetçi olabiliyor. Bu durum, aslında yanlış bilinen, fakat doğru yapılan işlemlerden dolayı kaynaklanmaktadır. İşte, uzmanların paylaştığı, hamurun dev gibi kabarık olmasına yardımcı olan yöntemler hakkında merak edilen detaylar.

MALZEMELERİ ODA SICAKLIĞINDA KULLANIN!
Hamur mayalama işlemi gerçekleştirirken, hamurun istenildiği seviyede kabarmamasının nedenleri arasında kullanılan malzemelerin soğuk olarak uygulanması olarak biliniyor. Hazırlanan tariflerde ürünlerin sıcak olacak şekilde kullanılması gerektiği hakkında söylemler olmadığı için hanımlar, genel olarak malzemeleri yanlış bir şekilde soğuk kullanmayı tercih ediyor. Eğer sizde puf gibi kabarmış hamurlara sahip olmak istiyorsanız bütün malzemelerin oda sıcaklığında olması gerektiğini sakın unutmayın. Bu sayede kabına sığmayacak dev gibi kabarmış bir hamura sahip olabilirsiniz.

haberici-001.jpg

YAŞ MAYANIN SON KULLANMA TARİHİNİ KESİNLİKLE KONTROL EDİN!
Hamur mayalama işlemi esnasında yaş maya kullanımını artık neredeyse birçok kişi biliyor. Ancak yaş mayanın son kullanma tarihini kontrol etmek. kadınların en çok es geçtiği noktaların arasında yer alıyor. Son kullanma tarihi geçmiş olan yaş maya nedeniyle hamur hem sağlıksız hem de kabarma işleminin gerçekleşmemesine sebep olur. Bu nedenle mayanızı alırken son kullanma tarihine muhakkak dikkat etmeniz gerekiyor.
HAMURUN KABARMASINI İSTİYORSANIZ BU YÖNTEMİ DENEYİN!
Hamurun mayalanma işleminden sonra iyi bir şekilde kabarmış olması için muhakkak ılık süt veya şeker ilave edilmesi gerekir. Bu yöntem uygulamak için mayalanma esnasında olan hamurun içerisine mutlaka öncelikle tuz yerine şeker eklenmesi gerekiyor. Aksi halde hamurunuz oldukça lezzetsiz olur ve kabarma sürecinde istediğiniz verim alamayabilirsiniz. Bu sebeple hamur mayalama esnasında ılık süt ve şeker ilavesi yapmaya önem gösterin.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ