Gazete Hakimiyet

Su vücudumuz için çok önemli bir bileşendir. Sadece susuzluğumuzu gidermekle kalmaz, aynı zamanda dokuları, kemikleri ve kasları da yağlama işlevi görür. Ayrıca diürezi teşvik eder, kan basıncını, vücut ısısını düşürmeye yardımcı olur ve cildi genç tutar. Bu basit içeceğin faydaları çoktur…
Uzmanlara göre sağlıklı kalmak için günde en az 2 litre su içmek gerekiyor. Bu elementin eksikliği, organizmamızda bazı dengesizliklere neden olur. Kuru cilt, kabızlık, baş dönmesi, dehidrasyon vb. Susuzluğu gidermeye ek olarak, bu karışım vücudu temizlemeye, bağırsağı temizlemeye ve diürezi teşvik etmeye yardımcı olabilir.

3.jpg

BU KARIŞIM VÜCUDU VE BAĞIRSAĞI TEMİZLEMEYE YARDIMCI OLUYOR

Günde yeterli miktarda su içmek sağlıklı kalmak için önemli olacaktır. Özellikle yoğun fiziksel aktiviteden sonra veya çok sıcak yaz günlerinde. Aslında terleme yoluyla çok çabuk yenilenmesi gereken sıvıları kaybederiz. Gün boyunca su içmeliyiz, ancak çoğu zaman ya unuturuz ya da öyle hissetmeyiz. Bu sorunu çözmek için aromalı sular yardımımıza koşar. Oldukça meyvemsi tadı sayesinde su içmek daha kolay ve daha keyifli olacaktır.

Hazırlanması çok kolaydır ve çok önemli faydalı özelliklere sahiptirler. Ama elbette bu, kullanmaya karar verdiğimiz bileşenlere bağlıdır. Bugün, vücudu arındırma kabiliyetine sahip olacak aromalı bir karımı sizlerle paylaşacağız. Ana malzemeler zencefil, salatalık ve nane yapraklarıdır. Zencefilin bağırsak hareketliliğine yardımcı olabileceğini ve mükemmel bir doğal iltihap önleyici olabileceğini hepimiz biliyoruz. Salatalık ise lifler sayesinde bağırsakların sağlığına etki eder. Ancak kan şekerini ve kolesterolü de kontrol altında tutabilir.

2.jpg

AROMALI SUYUN HAZIRLANMASI İÇİN MALZEMELER

500 ml su
70 gr zencefil
30 gr salatalık
birkaç nane yaprağı

PEKİ BU KARIŞIM NASIL HAZIRLANIR?

İlk olarak zencefili temizleyip ince dilimler halinde keserek başlayalım. Aynı şeyi salatalık içinde yapalım ve daha sonra nane yapraklarını da yıkayıp kurutalım.. Şimdi suyu bir sürahiye dökün ve zencefil dilimlerini, salatalık dilimlerini ve naneyi içerisine ekleyin. Bir gece olacak şekilde buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz. Bu süreden sonra ev yapımı aromalı içeceğimizin tadını çıkarmaya hazırız. Bu karışım, susuzluğu gidermenin yanı sıra vücudumuzun sağlığı için de oldukça faydalı olacaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ