Gazete Hakimiyet

Ayak tenisi branşının tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla Kartal’da turnuva düzenlendi. Belediye  Spor İşleri Müdürlüğü ile Ayak Tenisi Federasyonu’nun işbirliğiyle gerçekleştirilen turnuvaya spor severler büyük ilgi gösterdi.   
Atalar spor tesislerinde gerçekleştirilen turnuva ile son yılların en popüler sporları arasında yer almaya başlayan ayak tenisi ile Kartal halkı yakından tanıştı. Kartal tarihinde ilk kez düzenlenen ve 3+1 oyuncuyla oynanılan ayak turnuvasına vatandaşların kurduğu 14 takım kıyasıya mücadele etti. Nefeslerin kesildiği turnuvada renkli görüntüler ortaya çıkarken, ilk yapılan müsabakalarda yenilen 7 takım elendi. Kalan 7 takım ise gurup maçlarıyla yeniden karşılaştı. İki takımın finale kaldığı ayak tenisinde, Cevizli muhtarlığını yenerek şampiyon olan Keyifhane takımı 2 bin TL’lik ödülünde sahibi oldu.

Turnuvaya katılan üç takıma kupa verilirken, oyunculara ise ayak tenisi hatırası olarak madalya dağıtıldı. Turnuvadan önce federasyon as başkanı Oğuz Özer, sporculara ve sporseverlere ayak tenisinin kuralları hakkında da bilgi verdi. Ayak tenisinin okul sporlarına gireceğini dile getiren federasyon asbaşkanı Oğuz Özer, “Türkiye’de yeni olmasına rağmen ayak tenisi gelişen ve sporcu sayısı sürekli artan bir branş haline geldi. Şu anda Türkiye’nin her yerinde ayak tenisi furyası başladı. Şu anda federasyon olarak 81 ilimizde Türkiye kupası müsabakaları oynanıyor. 10 bin sporcunun katıldığı bu şampiyonanın finali 15 Ekim’de Denizli’de yapılacak. Milli takım oluşturularak, avrupa ve dünya şampiyonalarına katılacağız”dedi.   

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ