Gazete Hakimiyet

Kartal’da yapımı sona eren Atatürk Parkında incelemelere gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gezisi tam bir rezalet ile sona erdi. Başkan İmamoğlu parkta incelemelerde bulunamadan Kartal’dan ayrıldı.
ATIL DURUMDAN KURTARILDI
Kartal’ın sahil kesiminde bulunan ve yıllardır atıl durumda olması nedeniyle uyuşturucu madde başta olmak üzere kadın satıcılarının dahi mesken tuttuğu Atatürk Parkı büyük güvenlik sorunu yaratıyordu. Kadın ve çocukların gündüz bile yakınından geçemediği Atatürk Parkı Kartal Belediyesi’nin girişimleriyle İBB tarafından yenilendi. İçindeki oyun ile oturma gurupları yenilenen ve yürüyüş yolunun da yapıldığı park içindeki Kordon boyu mahallesi muhtarlığı yeni yerine taşınılırken, BEL-TUR’un hizmet vereceği büfe de konuldu.
ÇEVRESİ KUŞATILDI
Önümüzdeki günlerde resmi açılışı gerçekleştirilecek olan Atatürk Parkı’nın son halini görmek, incelemek ve eksiklerini tespit etmek amacıyla İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Kartal’a geldi. Beraberinde Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ile birlikte parkta gezerek incelemelerde bulunmak isteyen İmamoğlu’nun çevresi Belediye personeli ve CHP’nin gençlik ile kadın kolları üyeleri tarafından kuşatıldı. İki başkanın parkı gezmelerine bile izin vermeyen Belediye Personeli ve CHP’liler ellerinde cep telefonlarıyla İmamoğlu ile fotoğraf çektirme yarışına girdiler. Pandemi kurallarının bile hiçe sayıldığı gezi, tam bir rezalete dönüşürken vatandaşlar karşılaştıkları manzara karşısında tepki gösterdi. Maskesi bulunmayan Belediye Başkanlarını ise bir vatandaş uyararak, maske takmalarını istedi.
TCDD DÖNÜŞ YAPMADI
Yeni yapılan Kordonboyu Mahalle Muhtarlığı binasında da incelemelerde bulunan ve Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kartal için önemli bir parka hayat verdiklerini söyledi. Uzun yıllar atıl durumda olan parkın İBB tarafından yenilendiğini dile getiren İmamoğlu, “Bakımsızlıktan adeta kaderine terk edilen park işgalcilerinden de arındırıldı. Vatandaşlarımızın keyifli saatler geçirebileceği bir yere dönüştürüldü”dedi. Kartalın sahil kesiminde yeniliklere devam edeceklerini vurgulayan ve balıkçılar çarşısının da yenileneceğini ifade eden İmamoğlu, TCDD yönetimini ise eleştirdi. Neyzen Tevfik meydanında düzenlemeler yapılacağını kaydeden İmamoğlu, “Bu bölgede Devlet Demir yollarının da sorumluluk alanı var. Burası için güzel bir proje geliştirildi. Marmaraydan inenler ile Kartal’a gelenleri karşılayacak olan ve sahile doğru uzayacak meydan düzenlemesi için Devlet Demir Yollarına izin verilmesi için yazı yazdık. Özellikle metruk alanları bulunan Devlet Demir yolları yazımıza cevap bile vermedi. Kartal’a hizmete yönelik çalışmamıza cevap verilmemesini şaşkınlıkla izliyorum”dedi. Çalışmaların Devlet Demir yollarına ait olan bölümleri dışında çalışmalara başlayacaklarını ifade eden İmamoğlu, “Bunun takdirini halkımıza bırakıyoruz. Hizmetin engellenmemesi ve izin verilmesi yönünde Devlet Demir yollarından dönüş bekliyoruz”dedi.  

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ