Gazete Hakimiyet

Sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde toprak altında kalan şehitliği Kartal Belediyesi ekipleri temizleyerek, gün yüzüne çıkardılar.
Geçtiğimiz günlerde Kastamonu’nun bazı ilçelerinde sel felaketi yaşandı. Afetin en büyük etkilediği Bozkurt ilçesi haritadan silinme noktasına geldi. Her bölgesinin sel felaketinden etkilendiği afette Şehit Piyade Uzman Çavuş Ömer Şenel, Abana eski Belediye Başkanı Rıdvan Oyar’ın mezarları ile birlikte Çanakkale Savaşı’nda şehit düşenlerin sembolik mezarlarının bulunduğu Abana-Bozkurt Şehitler ve Gaziler Anıtı dü büyük zarar gördü. Şehitlik ve gaziler anıtı sel sularının sürüklediği toprak ve taş yığınlarının altında kaldı.
ELLERİYLE TEMİZLEDİLER
Bölgeye yardım için giden Kartal Belediyesi ekipleri ise şehitliği unutmadı. Kartal Belediyesi Sivil Savunma ekipleri, selin getirdiği taş ve molozlarla kaplanan şehitliğin temizlik çalışmalarını yaptı. Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığı ekipleri ile birlikte harekete geçen Kartal Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı ekipleri, şehit mezarlığı ve anıtta selin oluşturduğu hasarı iki gün süren çalışma sonrasında eski ihtişamına kavuşturdular. Ekipler taş yığınlarını elleri ile temizlerken, anıtın içine dolan 30 kamyon molozlar ise iş makineleri ile bölgeden götürüldü. Vatandaşlar duyarlılığından dolayı Kartal belediyesi ekiplerine teşekkür ettiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ